23948sdkhjf

Dyretransportører vil af med klippekortordning

Klippekortordningen er for anden gang ved at blive evalueret af Fødevarestyrelsen. Det har fået en række erhvervsorganisationer til at sende en fælles henvendelse til Fødevarestyrelsen med en opfordring om at afskaffe ordningen.
Henvendelsen er underskrevet af specialforeningen DTL Dyr, som holdt generalforsamling i lørdags. Formanden Stinne Møller Hansen mener, at ordningen er overflødig, og at den er helt ude af proportioner.

- De omfattede forseelser kan koste folk deres levebrød, siger hun – og Fagforbundet 3F, Landbrug & Fødevarer, Dansk Erhverv, Dansk Industri og ITD er enige med DTL Dyr.

Andre sanktioner
I henvendelsen i sidste uge til fødevareministeren hedder det, at formålet med klippekortsordningen fuldt ud kan opnås gennem de øvrige sanktionsmuligheder, som myndighederne har til rådighed. Dels gives der bøder op til 7.000 kroner til chaufføren og 12-14.000 kr. til vognmanden.

En intensiv kontrolindsats betyder, at langt over 90 procent af dyrene kontrolleres ved slagteri eller samlestald. Sanktionerne har derfor allerede en betydelig præventiv virkning.

Dyreværnsloven
Hvis det ikke er nok, så indeholder dyreværnsloven en mulighed for at fratage både chauffør, vognmand og landmænd retten til at beskæftige sig med dyr. Det gælder, hvis der er begået handlinger, hvor et dyr er blevet uforsvarligt behandlet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125