23948sdkhjf

Heunicke: Tyskerne stempler ind i Femerprojektet

Tysk-dansk ministermøde tirsdag i Berlin.
Transportminister Magnus Heunickes møde i morgen tirsdag den 24. februar med sin tyske kollega Alexander Dobrindt i Berlin om Femer Bælt-forbindelsen bliver på et uset højt niveau.
To statssekretærer og Deutsche Bahns chef deltager i det dansk-tyske møde i Berlin. Deutsche Bahn er infrastrukturforvalter ligesom Banedanmark herhjemme.
- Jeg ser det som et meget positivt signal, og jeg arbejder stærkt på at nå i mål, siger Magnus Heunicke til Transportmagasinet.
- Jeg havde et godt møde med den tyske transportminister før jul. Mit mål er, at tyskerne skal stemple ind i dette projekt, og det håber jeg at få med hjem.

Tysk forsinkelse
Mødet i Berlin handler blandt andet om de tyske landanlæg, hvor den nuværende en-sporede jernbane mellem Puttgarden og Lübeck skal erstattes af to spor, som skal lægges i en ny linieføring. De omfattende arbejder, som også omfatter elektrificering af banen, betyder, at den tyske jernbanedel bliver forsinket med tre år.

Dansk forsinkelse
Den danske del af Femer-projektet, som omfatter hele tunnelarbejdet, står til at blive forsinket et-to år forsinket, fordi prisen skal forhandles ned med entreprenørerne. De fire entreprenørbud, som blev offentliggjort i sidste uge, viste, at anlægsprisen for selve tunnelen bliver på 49,4 milliarder kroner. Det er næsten 9 milliarder kroner højere end oprindelig kalkuleret.

Usikkerhed skal fjernes
Magnus Heunicke vil ikke vurdere, hvordan forrykningen af den danske tidsplan spiller ind i koordineringen mellem de to lande.
- Jeg mener, at det er realistisk, at Femer kan blive til virkelighed, men der er nogle usikkerheder, som skal elimineres, før vi kan gå i gang. Vi arbejder stenhårdt på at eliminere usikkerheder, siger Magnus Heunicke.
De tre usikkerheder for Femerprojektet er:
1) anlægsprisen for tunnelen,
2) EU-støtte i den forventede størrelse og
3) den tyske beslutningsproces.
Magnus Heunicke fremsætter anlægsloven i overmorgen på onsdag 25. februar. Dagen efter afsendes støtteansøgningen til EU.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125