Transport Byggeri Metal Fødevarer Energi Elektronik Træ og møbel
 

Dom betyder fleksible regler for køre-hviletid

- Af Jens Teglbjærg

"Med denne højesteretsdom er det menneskelige aspekt kommet med ind i køre-hvile-tidsreglerne", siger administrerende direktør Jacob Christian Nielsen fra ITD, der er brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

"Dommen i den såkaldte 'Tommy-sag' har principiel betydning og er et skridt fremad i retning af en mere fleksibel og pragmatisk tilgang" siger direktøren til Transportmagasinet.dk.

Chaufføren stod til en bøde på 5.000 kr. samt en betinget frakendelse af kørekortet, fordi han havde brugt 50 sekunder af sin hviletid på at flytte sin vogn, der stod i vejen hos en kunde. Tidsforbruget blev registreret som to minutter, og dermed havde han overtrådt køre-hvile-tidsreglerne.

Sagen har kørt både i byret, landsret og blev fredag afsluttet i Højesteret med frifindelse. En ud af de fem dommere var dog imod kendelsen.

"Fornuften har sejret i denne sag, og nu håber jeg, at dommen kan smitte af fremadrettet", siger Jacob Christian Nielsen til Transportmagasinet.dk. "Selvfølgelig skal overtrædelser have konsekvenser, men sanktionerne skal stå mål med transportbranchens virkelighed, hvor det i dagligdagen kan være svært at overholde reglerne 100%, nuancerne skal med", siger ITD-direktøren.

Skriv kommentar
Abonnement

Få ubegrænset adgang til alle nyheder og artikler.

Opret nu
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 4.460 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Nyhedsbrev - august 2015

3. september 2015 12:49
DSV Transport A/S

De første kon­ceptlast­biler med ensartet DSV Transport design er kommet på gaden, da vi ønsker at styrke vores virk­somhedsp­rofil.

Th. Rasmussen og Søn Aps nye 4 akslet anhænger med poleret alufælge

2. september 2015 09:43
Lastas Trucks Danmark A/S

Det var en stor fornøjelse at udlevere deres nye anhænger, som er udleveret fra Lastas i Hedensted.

Flot ny Kel-Berg/Knapen 4 akslet Walking Floor trailer udleveret til Hemmingsen Transport ApS

3. september 2015 09:09
Lastas Trucks Danmark A/S

Det var en stor fornøjelse at kunne udlevere denne flotte Kel-Berg /Knapen 4 akslet Walking Floor trailer, fra Lastas i Hedensted til Hemmingsen Transport ApS.

31. august 2015
28. august 2015
27. august 2015
26. august 2015
25. august 2015