Transport Byggeri Metal Fødevarer Energi Elektronik Træ og møbel
 

Dom betyder fleksible regler for køre-hviletid

- Af Jens Teglbjærg

"Med denne højesteretsdom er det menneskelige aspekt kommet med ind i køre-hvile-tidsreglerne", siger administrerende direktør Jacob Christian Nielsen fra ITD, der er brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

"Dommen i den såkaldte 'Tommy-sag' har principiel betydning og er et skridt fremad i retning af en mere fleksibel og pragmatisk tilgang" siger direktøren til Transportmagasinet.dk.

Chaufføren stod til en bøde på 5.000 kr. samt en betinget frakendelse af kørekortet, fordi han havde brugt 50 sekunder af sin hviletid på at flytte sin vogn, der stod i vejen hos en kunde. Tidsforbruget blev registreret som to minutter, og dermed havde han overtrådt køre-hvile-tidsreglerne.

Sagen har kørt både i byret, landsret og blev fredag afsluttet i Højesteret med frifindelse. En ud af de fem dommere var dog imod kendelsen.

"Fornuften har sejret i denne sag, og nu håber jeg, at dommen kan smitte af fremadrettet", siger Jacob Christian Nielsen til Transportmagasinet.dk. "Selvfølgelig skal overtrædelser have konsekvenser, men sanktionerne skal stå mål med transportbranchens virkelighed, hvor det i dagligdagen kan være svært at overholde reglerne 100%, nuancerne skal med", siger ITD-direktøren.

Skriv kommentar
Abonnement

Få ubegrænset adgang til alle nyheder og artikler.

Opret nu
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 4.455 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Ny speciel Kel-Berg 2 akslet åben city-trailer udleveret til Rønde Industriteknik A/S

23. april 2015 08:26
Lastas Trucks Danmark A/S

Det var en stor fornøjelse at udlevere Rønde Industritekniks nye special Kel-Berg trailer fra Lastas i Hedensted.

Tag til in­forma­tions­møde om Master i it

22. april 2015 10:49
It-vest – samarbejdende universiteter

Mas­terud­dannel­sen i it indbyder til in­forma­tions­møde for it-p­rofes­sio­nelle, der vil have nye, opdaterede kompetencer.

Besøg Meldgaard Hydraulik og Meldgaard Handel på messe.

22. april 2015 12:35
Meldgaard Hydraulik A/S

På stand 0018 hvor vi vil vise et udpluk af vores brede pro­duktsor­timent, og samtidig byde jer indenfor i vores showtrailer, hvor vi er uafhængige af vind og vejr!

21. april 2015
20. april 2015
17. april 2015
16. april 2015
15. april 2015
14. april 2015
13. april 2015