Transport Byggeri Metal Fødevarer Energi Elektronik Træ og møbel
 

Dom betyder fleksible regler for køre-hviletid

- Af Jens Teglbjærg

"Med denne højesteretsdom er det menneskelige aspekt kommet med ind i køre-hvile-tidsreglerne", siger administrerende direktør Jacob Christian Nielsen fra ITD, der er brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

"Dommen i den såkaldte 'Tommy-sag' har principiel betydning og er et skridt fremad i retning af en mere fleksibel og pragmatisk tilgang" siger direktøren til Transportmagasinet.dk.

Chaufføren stod til en bøde på 5.000 kr. samt en betinget frakendelse af kørekortet, fordi han havde brugt 50 sekunder af sin hviletid på at flytte sin vogn, der stod i vejen hos en kunde. Tidsforbruget blev registreret som to minutter, og dermed havde han overtrådt køre-hvile-tidsreglerne.

Sagen har kørt både i byret, landsret og blev fredag afsluttet i Højesteret med frifindelse. En ud af de fem dommere var dog imod kendelsen.

"Fornuften har sejret i denne sag, og nu håber jeg, at dommen kan smitte af fremadrettet", siger Jacob Christian Nielsen til Transportmagasinet.dk. "Selvfølgelig skal overtrædelser have konsekvenser, men sanktionerne skal stå mål med transportbranchens virkelighed, hvor det i dagligdagen kan være svært at overholde reglerne 100%, nuancerne skal med", siger ITD-direktøren.

Skriv kommentar
Abonnement

Få ubegrænset adgang til alle nyheder og artikler.

Opret nu
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 4.461 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Kom og prøv! Tirsdag og onsdag

28. maj 2015 08:41
Jens Linde A/S

Vi tager den helt store værktøjskasse med. Den med trykluft og akku i vok­sen-stør­relse. Atex, undervand og meget andet som er højaktuelt for offshore- ...

A4 blindnitter til levering fra lager

27. maj 2015 09:02
TITGEMEYER Skandinavien A/S

Blindnitter i rustfrit stål A4 er den rigtige løsning til brug offshore og andre krævende miljøer, hvor blindnitter i A2 ikke er tilstrækkeligt kor­rosions­bestan­dige.

Endnu en flot opbygning med kran, hejs og containerlad

28. maj 2015 00:00
SAWO A/S

Et stort tillykke til Loui Olsen v/ Allerød Transporten A/S med den flotte, nye opbygning.