23948sdkhjf

Kedsomhed endte med nyt firma

Jens Skjødt Petersen savnede udfordringer som kørselsleder. Det blev til North Atlantic Shipping.
Egentlig gik det fint, da 42-årige Jens Skjødt Petersen var ansat som kørselsleder hos Limtræ Lilleheden. Han sørgede for, at virksomhedens produkter kom af sted til kunderne i rette tid, og det var der ingen problemer i ... bortset fra, at han begyndte at kede sig efter et års tid.

- Jobbet fejlede egentlig ikke noget, men det var de samme varegrupper og de samme kunder uge efter uge. Der skete ikke noget nyt, og det passede ikke til mit temperament, siger Jens Skjødt Petersen om baggrunden for, at han begyndte at tænke nye tanker.

Jens Skjødt Petersen blev oprindeligt uddannet indenfor shipping hos Faroe Ship i Hirtshals. Her arbejdede han med lastning og losning af skibe, toldklarering, masser af liv på havnen og varegrupper af enhver slags til og fra alskens lande. Og det trak, gjorde det, da hverdagens trummerum meldte sig med limtræet.

Ufatteligt mange timer
Det endte med, at Jens Skjødt Petersen fik en snak med sin chef hos Limtræ Lilleheden - om at han ville åbne sit eget shippingfirma på Hirtshals Havn og om han monstro ikke skulle sørge for hverdagens transporter af limtræ i det nye firma. Endda lidt billigere end han gjorde det som ansat.

1. december 2006 var North Atlantic Shipping en realitet og Jens Skjødt Petersen sad ved sit eget skrivebord på Hirtshals Havn og kiggede efter nye kunder.

- Det var en hård start, husker han om de første par år, hvor han tog fat i de gamle kontakter fra tiden hos Faroe Ship - og etablerede masser af nye. Og fortsatte med at sende limtræ rundt i landet. Med kone og tre børn oven i det nye firma, der skulle løbes i gang, var der dømt endog rigtig mange ugentlige arbejdstimer. Meget mere end arbejde og søvn blev det ikke til - samtidig med at det ikke var nogen selvfølge, at der kom smør på brødet.

Hurra for finanskrisen
For de fleste blev finanskrisen en ubehagelig oplevelse, men sådan var det ikke for Jens Skjødt Petersen. Krisen betød nemlig, at Faroe Ship flyttede sit Hirtshals-kontor til Aarhus og det gav North Atlantic Shipping vind i sejlene.

Det betød, at papirarbejdet voksede voldsomt, bl.a. med at få lavet de rigtige papirer til de mange sild, der kommer udefra til Danmark for at blive bearbejdet. Og i 2008 måtte Jens Skjødt Petersen indse, at der måtte flere kræfter til. Den første medarbejder blev ansat - og allerede året efter kom den næste, da North Atlantic Shipping blev agent for Nor Lines, der sejler fragt til og fra Norge - med Hirtshals som fast, dansk anløbshavn.

Samtidig begyndte de gamle kontakter at give pote, bl.a. i form af fiskefartøjer, der brugte (og bruger) Hirtshals som stedet, hvor der renoveres og vedligeholdes. Her blev North Atlantic Shipping i stigende grad brugt som agent for skibe, der anløb Hirtshals generelt.

- Der var ikke noget, som hed ferie i de første år, siger Jens Skjødt Petersen.

For et par år siden voksede medarbejderstaben til fire, og dermed blev der trangt på det lille kontor med udsigt over Hirtshals Havn.

I øjeblikket går Jens Skjødt Petersen og de tre medarbejdere og glæder sig til at flytte på 1. salen i bygningen, der er lejet af Hirtshals Havn. Her bygges der nemlig om og til, således at de trange kontoromgivelser bliver mere end fordoblet. Det giver plads til i hvert en medarbejdere mere, som Jens Skjødt Petersen håber kan ansættes i år.

Gang i Hirtshals Havn
2014 blev et rigtigt godt år for North Atlantic Shipping. Faktisk det bedste siden begyndelsen i 2006, og alt tyder på, at 2015 bliver endnu bedre, hvilket har meget med udviklingen af Hirtshals Havn at gøre.

- Aktivitetsniveauet på havnen stiger i disse år, og det smitter af på os, siger Jens Skjødt Petersen, som ikke vil høre ordet ”rådden banan” om sin landsdel.

- Hirtshals er en af de havne, hvor der sker allermest i hele landet - med borerigge, ny godsbaneterminal, landudvidelser og en generel positiv indstilling til tingene. Når man kæder det sammen med, at vi har et godt netværk, og at alle ved, hvad vi kan - ja, så ser det lyst ud, siger han.

Med de tre ansatte er der også blevet plads til både aftenhygge med familien og ferier, så Jens Skjødt Petersen har ikke et øjeblik fortrudt sin beslutning om at blive selvstændig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173