23948sdkhjf

Bro sikres mod containerskibe

Vejdirektoratet sikrer Svendborgsundbroen mod påsejlinger.
Vejdirektoratet har besluttet at forbedre sikringen af Svendborgsundbroen, da den spiller en afgørende rolle i forhold til trafikken på Sydfyn, Tåsinge og Langeland. Samtidig ligger broen i et farvand, der er meget besejlet af både små og større skibe og en påsejling med efterfølgende reparationer vil få fatale konsekvenser for den daglige trafik.

- Hvis et stort containerskib eller en færge påsejler en af Svendborgsundbroens bropiller, risikerer vi at skulle lukke broen længe. Det vil have store konsekvenser for de trafikanter på Tåsinge, Langeland og Sydfyn, der er afhængige af den til daglig. Derfor går vi nu i gang med at sikre broens piller mod påsejlinger. Man kan betragte det som en god forsikring – både for trafikanterne og for dem, der sejler under broen, siger Shahriar Honar, projektleder i Vejdirektoratet.

Anlægger nye rev
Vejdirektoratets sikring går blandt andet ud på at anlægge nye rev af sand og sten et stykke fra bropillerne. Revene skal sætte store skibe på grund, hvis de er kommet ud af kurs og har risiko for at ramme broen. De fleste mindre skibe kan dog uden problemer sejle henover revene, da de alligevel ikke kan forvolde så stor skade, hvis uheldet skulle være ude.

- Folk på vandet skal gøre som de plejer. Erhvervsskibe skal fortsat sejle i sejlrenden, der bliver liggende, hvor den er, og lystsejlere eller mindre skibe skal følge afmærkningerne på søkortene og bøjerne på vandet, fortæller Shahriar Honar.

Ifølge Vejdirektoratet formes revene, så de ikke ødelægger skibe, der sejler på grund, men blot medvirker til at løfte det op af vandet, så det stopper og ikke rammer broen.

Arbejdet med revene går i gang i slutningen af 2015 og bliver afsluttet i løbet af 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156