23948sdkhjf

Håndværkere fritages for køre-hviletidsregler

Håndværksvirksomheder, der transporterer materialer og udstyr ud til byggerpladsen, fritages nu i nogen grad for transportbranchens regler om køre-hviletid.
Den 2. marts blev reglerne om køre-hviletid lempet for håndværkere. I praksis betyder det, at håndværkere undtages transportbranchens regler for køre-hviletid, hvis:

• virksomheden transporterer materialer eller udstyr, som anvendes til eget erhverv
• transporten foregår inden for en radius af 100 km af virksomhedens adresse
• den, der fører køretøjet ikke kun er ansat til at køre materialer og udstyr til virksomhedens forskellige byggepladser

Hvis disse tre betingelser er opfyldt, er man først forpligtet til at have en fartskriver installeret, hvis køretøjet har en indregistreret totalvægt på 7,5 ton. Som udgangspunkt gælder det, at kørsel med et køretøj, som inklusiv påhængskøretøj er indregistreret til over 3,5 ton er omfattet af køre- og hviletidsreglerne.

Et skridt i den rigtige retning
Lempelsen er et skridt i den rigtige retning, men det er stærkt beklageligt, at håndværksvirksomheder fortsat rammes af køre- og hviletidsregler, der er rettet mod transportbranchen, mener man hos Håndværksrådet.

- Udvidelsen til de 100 km. vil gøre livet lettere for nogle virksomheder, mens reglerne og fortolkning af disse fortsat giver bøvl for andre virksomheder, siger chefkonsulent Lars Magnus Christensen.

- Selvom grænsen er udvidet, så vil virksomheder med arbejdsopgaver mere end 100 km fra virksomhedens adresse fortsat skulle have en fartskriver installeret, uanset hvor mange eller få gange kilometergrænsen overskrides. Det medfører enten et nej til kunder eller en merudgift, fortsætter han.

Du kan læse meget mere om ændringerne på Dansk Byggeris hjemmeside og spørgsmål kan desuden rettes til Dansk Byggeris juridiske afdeling på telefon 72 160 000.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203