23948sdkhjf

Bomme stopper spritkørsel

Forsøget med såkaldte alko-bomme i Sverige er en succes. Nu kræver svensk vognmandsorganisation, at alle havne skal omfattes af forsøget for at stoppe fulde udenlandske chauffører, før de kører ind i Sverige.
Forsøget med at lade lastbilchauffører stoppe ved en bom og puste i et alkometer, inden de kan køre fra færgehavnen og ind på de svenske veje, er blevet en stor succes.

Det er konklusionen i en rapport, som blev offentliggjort i Stockholm mandag. Politiet kan konstatere en reel nedgang i sager med promillekørsel blandt lastbilchauffører.

Den første ”alko-bom” blev sat op i Trelleborg Havn for fem-seks år siden. Nu er flere havne kommet med i forsøget, blandt andet Göteborg og Stockholm Havn.

Det positive resultat har fået den svenske vognmandsorganisation, Sveriges Åkeriföretag (ÅS) til at kræve en politisk beslutning om at indføre alko-bomme i alle havne.

- Automatiske alko-bomme er en hurtig, sikker og effektiv måde at stoppe fulde chauffører på, siger Rickard Gegö, direktør i SÅ.

- Politiet behøver ikke engang at være til stede på havnen. Chaufføren kan ikke komme igennem bommen med alkohol i blodet, så han må køre til en P-plads i havneområdet og sove rusen ud, indtil han kan klare alkotesten. Først da vil bommen åbne sig.

- Vi synes, at forsøget skal gøres permanent og findes i enhver svensk havn. Når man færdes på vores veje, skal man ikke frygte at møde en påvirket chauffør. Faktisk burde ordningen også omfatte privatbilister. Staten bør gå ind og finansiere udbygningen af alko-bomme, siger Gegö.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125