23948sdkhjf

Reserver plads til af- og pålæsning

Københavns Kommune letter nu parkeringsforholdene for vognmænd, der hyppigt afleverer eller laster tungt gods i byen.
Københavns Kommune ønsker at skabe mere fleksible parkeringsforhold for erhvervslivet og søsætter i den forbindelse en række nye initiativer. Blandt andet tidsbegrænsede reservationer til af- og pålæsning, dog udelukkende for vognmænd med tungt eller omfangsrigt gods.

Skiltede reservationer til af- og pålæsning anvendes allerede i praksis i dag, men kommunen ønsker at øge kendskabet til muligheden for at reservere af- og pålæsningspladser i særlige tidsrum. Samtidig ønsker kommunen at være mere aktiv i forhold til at vejlede erhvervsdrivende og udpege steder, hvor der kan være behov for en tidsbegrænset reservation til af- og pålæsning.

Initiativet glæder direktør i Kjøbenhavns Vognmandslaug Anders Due, der også er sekretariatschef for Dansk Møbeltransportør Forening (DMF).

Bedre end ingenting
Med sløjfningen af stadig flere parkeringsarealer i byen er det nødvendigt, at godstransporten skal have plads til at levere til forretningerne. Det samme gælder de mange andre situationer, hvor der anvendes lastbiler og varebiler, for eksempel ved flyntning, kommenterer han

- Der har været et ønske om, at indrette områder i byen, hvor offentlige parkeringspladser anvendes til erhvervsparkering om dagen og privat parkering om aftenen. Men det giver lovgivningen desværre ikke mulighed for i øjeblikket. Denne her løsning er bedre end ingenting, oplyser Anders Due.

Forvaltningen i Københavns Kommune opretter reservationerne på baggrund af en vurdering af konkrete henvendelser fra vognmænd, butikker og andre.

Hvis du har behov for en tidsbegrænset reservation til af- og pålæsning kan du ansøge ved at skrive til parkering@tmf.kk.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156