23948sdkhjf

Torm vender skuden

Til trods for et milliardunderskud i 2014 ser fremtiden nu lysere ud for det gældsplagede rederi.
Torm, der hovedsageligt transporterer raffinerede olieprodukter, har i flere år kæmpet med en enorm gæld. En redningsplan er nu ved at blive effektueret.

I det netop fremlagte regnskab lander Torm et underskud på 284 millioner dollars mod et tab på 162 millioner dollars året før. Størstedelen af tabet stammer fra en nedskrivning af flåden på 192 millioner dollars. Driften ender positivt på 77 millioner dollars.

Fremgangen på driften tager afsæt i, at markedet for produkttank er inde i en særdeles positiv udvikling, kommenterer Torm-topchef Jakob Meldgaard i regnskabsmeddelelsen.

- I fjerde kvartal 2014 nåede produkttankraterne det højeste niveau siden 2008, og den positive markedstendens er fortsat i 2015, forklarer han.

Redningsplan i fuld gang
I efteråret sidste år indgik rederiet en aftale om en restruktureringsplan med en gruppe af selskabets nuværende långivere og den amerikanske kapitalfond Oaktree Capital Management, der har speciale i at overtage magten i nødlidende rederier.

- Det er ikke resultaterne, der er vigtige i de her måneder, men at man får redningsplanen gennemført, så man kan afslutte den her spektakulære redning efter en lang periode for et selskab, der har været usandsynligt langt ude i tovene. De har ikke ophævet tyngeloven, men det er tæt på. Det er rigtig stærkt arbejde af ledelsen, kommenterer analytiker Jacob Pedersen, Sydbank over for Børsen.

Redningsplanen går kort fortalt ud på, at långiverne eftergiver en stor del af gælden samtidig med, at Oaktree forventes at indskyde produkttankskibe til gengæld for en kontrollerende aktiepost i det fusionerede selskab. Torm venter nu på at få de nødvendige godkendelser fra interessenter og offentlige myndigheder og senest på den ordinære generalforsamling, den 26. marts, regner man med svar, så den foreslåede aftale kan gennemføres.



Læs mere om: TORM
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.453