23948sdkhjf

Norden: Fra slemt til værre

Tørlastmarkedet gik i 2014 stik imod rederiets forventninger og Norden blev især hårdt ramt af markant kinesisk opbremsning.
Norden er kommet ud af 2014 med et underskud på 416 millioner dollars, hvilket er ni gange værre end året før, hvor underskuddet lød på 48 millioner dollars.

En af de væsentligste årsager til denne lussning skal findes på tørlastmarkedet, der i følge rederiets konstituerede direktør, Klaus Nyborg, gik helt galt.

- Tørlastmarkedet i 2014 gik stik imod forventingerne fra slemt til værre, lyder hans beskrivelse af udviklingen i regnskabet.

Det var især en voldsom opbremsning i Kina, der har gjort udslaget. Kina har været den vækstmotor, der primært har drevet markedet for tørlast. Til Børsen forklarer Martin Badsted, Executive Vice President, at Norden havde en positiv eksportvækst på 20 procent i 2013 og 2014 afsluttes med negativ vækst.

Norden iværksatte derfor en række tiltag og ryddede blandt andet op i gamle kontrakter, hvilket kom til at præge årets resultat markant.

Af lyspunkter fremhæves tank-afdelingen, som fik det bedste driftsresultat i 6 år.

- Trods et fortsat særdeles vanskeligt tørlastmarked vil tiltagene sammen med en god start i Tank sikre en betydelig forbedring af Nordens resultat i 2015, lyder det optimistisk fra Klaus Nyborg.

Torm forventer i 2015 et EBIT-resultat inden for margenen -40 til 40 millioner dollars.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14