23948sdkhjf

Chefen talte lige ud af posen

Må chefen blande sig i medarbejdernes sundhed? Det er et dilemma på mange arbejdspladser. Hos Arriva fik den overvægtige buschauffør Lars Möser et tilbud, som var for godt til at sige nej til.
Først blev han lidt fornærmet... men nu er han glad for at chefen blandede sig.

Lars Möser, 38 år, kører bus for Arriva i København. Han har arbejdet som buschauffør i mere end ti år. En dag kom Arrivas kvalitetschef forbi garagen, hvor Lars arbejder.

Kvalitetschefen er typen der ikke pakker tingene ind, og han så, at Lars var noget stor Han spurgte derfor lige ud, om der var noget han og Arriva kunne gøre for at hjælpe Lars med at tabe nogle kilo.

I første omgang var Lars’ reaktion, at det skulle kvalitetschefen ikke blande sig i.

- Jeg blev lidt fornærmet, fortæller Lars. Hvorfor skulle han blande sig i det? Jeg sagde det ikke, men tanken strejfede mig. Da jeg så kom hjem og tænkte lidt over det, kunne jeg godt se, at han havde ret. Og jeg syntes, at det var fedt, at han havde prikket til mig, selv om det er et tabuområde.

Lars vidste, at hvis han ikke tog imod tilbuddet fra sin arbejdsplads, ville der ikke komme andre chancer. Det var en ”once-in-a-lifetime”-mulighed, som han skulle gribe.
Og det gjorde han. Han foreslog derfor kvalitetschefen, at han tog på Ubberup Højskole. Det sagde chefen god for. Arriva ville betale for opholdet og tilmed give Lars løn, mens han var væk.

Minus 70 kg
Da Lars var størst og startede på Ubberup, vejede han 222 kg.

- Der var naturligvis nogle begrænsninger for, hvad jeg kunne være med til rent fysisk, men jeg gjorde hvad jeg kunne. Lærerne var gode til at foreslå alternative ting i idræt. Jeg var for eksempel med til thai-bo, swissball, cirkeltræning og noget aerobic.

Da Lars startede på højskolen kunne han lige gå nogle få hundrede meter. Da han sluttede på efter sit ophold kunne han gå 10 km og havde tabt 27 kg. Herefter tog han hjem og fortsatte den sunde livsstil, han havde lært på højskolen og tabte ydereligere 24 kg.

Året efter tog han på endnu et ophold på Ubberup, som han dog selv betalte, og her smed han yderligere 19 kg. Da han afsluttede sit andet ophold, gik han en halvmarton. Så hans kondition er virkelig blevet meget bedre.

Godt at chefen blandede sig
I dag synes Lars, at det er godt, at chefer blander sig i kollegernes sundhed.

- Der er selvfølgelig nogle, som kan blive sårede over det. Derfor anbefaler jeg, at chefen lige mærker rigtig godt efter, hvor den ansatte er henne, inden han eller hun kommer med et tilbud.

Læs mere
Læs hele artiklen i det seneste nummer af Transportmagasinet, som kom på gaden den 6. marts 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078