23948sdkhjf

Bøjden-Fynshav fordobler kapaciteten

Den nye AlsFærge er et konkurrencedygtigt alternativ til vejtransporten, vurderer rederiet Færgen.
Den nye Als-færge blev indviet fredag med den første officielle sejltur mellem Bøjden og Fynshav.

- Vi opfatter AlsFærgen som et meget konkurrencedygtigt alternativ til vejtransport, og derfor vil vi gerne gøre færgeturen til noget særligt. Det mener vi i høj grad er tilfældet med den nye færge, som er blevet bygget fuldstændigt om og moderniseret med Wi-Fi, nye møbler og flotte opholdssaloner. Her kan gæsterne få et behageligt afbræk fra køreturen uden stress og uden at bruge hverken længere tid eller flere penge på rejsen, siger John Steen-Mikkelsen, adm. direktør i rederiet Færgen.

Færgeruten er med til at udvikle regionen
Inge Olsen, direktør for Land-, by-, og kulturforvaltningen i Sønderborg Kommune, betragter den nye færgerute som en vigtig livline for arbejdskraft, pendlere, turister og varetransport i hele regionen.

Den nye AlsFærge, der lyder navnet M/F Fynshav, har tidligere været benyttet på den nu nedlagte rute mellem Kalundborg og Kolby Kås på Samsø. Siden da har den været udsat for et månedlangt værftsophold med en lang række forbedringer til følge. Udover gratis wifi og ny indretning i passagerområdet har færgens maskineri fået en større overhaling, ligesom der er indrettet en stor dagsalon i området, hvor der tidligere var bar og dansegulv. Også færgens shop-område er blevet udvidet, ligesom der er indsat nye toiletter og nye saloner til henholdsvis børnefamilier og rejsende med hund.

I 2014 fragtede AlsFærgen 327.903 passagerer og 121.608 biler mellem Bøjden og Fynshav. I forhold til 2013 er der tale om en stigning på 1,7 procent for passagerer og 0,9 procent for personbiler.

M/F Fynshav bliver den primære færge på ruten mellem Fynshav på Als og Bøjden på Fyn. Færgen har plads til 90 biler samt 550 passagerer. Overfarten varer 50 minutter. I sommersæsonen suppleres ruten med færgen M/F Frigg Sydfyen, der ligeledes står foran en opgradering i særligt passagerområderne.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078