23948sdkhjf

USA boomer for Alpi

Den voksende danske samhandel med USA betyder, at søfragten til verdens største marked er vokset eksplosivt hos speditionsfirmaet ALPI.
De største danske samhandelspartnere er stadig Tyskland, Sverige og Storbritannien, men USA spiller nu en betydelig rolle i handlen og er det største ikke-europæiske eksportmarked for Danmark.

Det Danske Udenrigsministerium har i flere år haft fokus på vækstinitiativer og en styrket dansk indsats i USA - verdens største marked - som også er verdens største økonomi. Og når det går godt i USA, får det direkte betydning for den danske eksport til USA.

- Søfragt til USA er hos Alpi vokset betydeligt de seneste tre år, fortæller Jens Anton Rahbek og Troels Zenner, der er USA-eksperter hos Alpi. De har begge arbejdet med fragt til og fra USA i 25 år.

- Amerikanerne har tradition for at handle nationalt, men der er en række udviklings- og holdningstendenser i det amerikanske samfund for øjeblikket, der matcher fint med de danske kompetencer. Det er primært fødevarer, maskiner, møbler og medicinalvarer, vi fragter til USA.

Alpi i USA
- USA er et kontinent med store kulturelle og økonomiske forskelle. Man skal forstå og anderkende de præmisser, hvis man vil begå sig derovre, beretter Jens Anton Rahbek, som i flere år har været bosat i Atlanta.

- En af grundene til Alpiss succes i USA er netop, at vi har stor erfaring med at tackle de udfordringer, der kommer og finde de rigtige løsninger for vores kunder.

ALPI har 7 kontorer og terminaler i USA med mere end 100 medarbejdere. Det betyder, at der på begge sider af Atlanten sidder Alpi-folk, som i samarbejde får godset sikkert frem.

Mest til østkysten
– Vi har kontorer og samarbejdspartnere over hele USA, men for nuværende fragter vi mest gods til byer på østkysten som Norfolk, Charleston, Miami og ikke mindst til New York.

- I New Jersey har vi et stort køle/fryselager, der er omdrejningspunkt for vores fødevarekunder. Derudover har Alpi USA en stor afdeling, der tager sig af fortoldning af de danske varer, når de ankommer til USA.

Rådgive danske kunder
Terror-angrebene i september 2001 vendte op og ned på samarbejdet med USA. Sikkerhedsforanstaltningerne blev væsentligt skærpede - og dermed også kravene til importørerne og speditørerne. Meget blev ændret fra den ene dag til den anden, så her har vi et meget stort ansvar, når vi skal rådgive vores danske kunder.

– Sådan er det ofte med oversøiske markeder. Nye udfordringer opstår, og vi skal som speditører hele tiden være opdaterede og helst være et eller to skridt foran situationen. Vores samarbejde med ALPI USA giver os gode muligheder for det, da vi har netværket og erfaringen - til gavn for vores kunder, fortæller Troels Zenner.

Der store udfordringer i mange af havnene på USA's vestkyst. De har ikke materiel til at laste de store Triple-E containerskibe hurtigt og effektivt. Det kan medføre forsinkelser og øgede omkostninger.

Der store udfordringer i mange af havnene på USA's vestkyst. De har ikke materiel til at laste de store Triple-E containerskibe hurtigt og effektivt. Det kan medføre forsinkelser og øgede omkostninger.

Amerikanske havne udfordret
Lige nu er der store udfordringer i havnene på USA's vestkyst, da de er voldsomt udfordrede i forhold til de store Triple-E containerskibe, der sejles med i dag. Sådanne skibe sejler med 16.000 - 18.000 containere, og i flere amerikanske havne har man ikke materiel til at laste skibene hurtigt og effektivt, hvilket kan medføre forsinkelser og øgede omkostninger.

Det bliver ikke bedre af, at lastbilbranchen, som skal fragte containerne videre rundt i USA, er udpint. Der stilles store miljøkrav til branchen, som en del vognmænd i USA ikke kan opfylde.

Stadig mulighedernes land
På trods af alle udfordringerne er USA stadig mulighedernes land. Og hos Alpi er man ikke i tvivl.

- Vi vil fortsætte væksten. Vi vil, ligesom en stor del af dansk erhvervsliv, have fortsat fokus på vækstmulighederne og en styrket indsats, slutter Jens Anton Rahbek og Troels Zenner.
Læs mere om: ALPI
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141