23948sdkhjf

Transportbranchen vil kapre de unge

Det sker: Den 23. april inviterer en stribe virksomheder inden for transport- og logistikbranchen i GateDenmark i Padborg folkeskoleelever og studerende på ungdomsuddannelserne inden for.
Forskningens Døgn i Aabenraa Kommune bringer i år studerende på ungdomsuddannelserne og folkeskolens ældste klasser sammen med virksomheder inden for transport- og logistikerhvervet.

Initiativet skal give de unge mulighed for at få indblik i branchen og de mange karrieremuligheder, eksempelvis som speditør, chauffør eller lagerassistent.

For virksomhederne er det en anledning til at vise den store variationen, der er i jobmulighederne og plante et frø hos de unge om at gøre karriere i en branche, der har svært ved at tiltrække arbejdskraft.

- Vi tager det alvorligt, når transport- og logistikbranchen fortæller os, at det er en udfordring at rekruttere kvalificeret arbejdskraft. En del af vores erhvervsservice er netop at handle proaktivt på virksomhedernes udfordringer. En af måderne at gøre det på er ved at bringe virksomhederne og unge sammen, som vi gør ved Forskningens Døgn, siger borgmester Thomas Andresen.

Der er planlagt flere forskellige indlæg på dagen, hvor blandt andet transportminister Magnus Heunicke kommer og holder tale for de unge..

Se formiddagens program og eftermiddages program .

Forskningens Døgn bliver afholdt i tæt samarbejde med brancheorganisationen International Transport Danmark (ITD), virksomhederne H.P. Therkelsen, Nagel Group, Contino og Dansk Transport kompagni, en række af kommunens ungdomsuddannelser og folkeskoler: EUC Syd, IBC, VUC Syd, 10. Aabenraa, Lyreskovskolen og Frøslev Efterskole, Erhvervenes Hus, Aabenraa Bibliotekerne og Aabenraa Jobcenter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109