23948sdkhjf

Historisk driftsresultat til Esbjerg Havn

Året var blandt andet præget af et højt aktivitetsniveau i vindmølleindustrien, rekordmange skibsanløb og vækst i RoRo-transporten.
Esbjerg Havn har i 2014 realiseret et driftsresultat (EBIT) på 101 millioner kroner, hvilket svarer til en fremgang på 17 procent i forhold til året før. Resultatet placerer sig som det højeste driftsresultat i havnens historie.

Havnens omsætning steg i 2014 5 procent til 225,1 millioner kroner, og årets resultat endte på 77,8 millioner kroner, hvilket er på niveau med 2013, men her gav salg af arealer en ekstraindtægt på 16 millioner kroner.

Mange skibsanløb og stor efterspørgsel på havnearealer
Året var især præget af travlhed på kajen med i alt 5.930 skibe i havn.

Antallet af skibsanløb er steget med hele 21 procent i forhold til 2013 og skyldes blandt andet et højt aktivitetsniveau med hyppige besøg af de supply-både og hotelskibe, der servicerer Nordsøens havvindmølleparker.

Samtidig steg transporten af vindmøller 44 procent sammenlignet med 2013. Også RoRo-transporten oplevede fremgang i 2014, ikke mindst på grund af åbningen af en ny rute, der har gjort Esbjerg Havn til et stort knudepunkt for bilimport.

Udviklingen glæder havnens direktør, Ole Ingrisch, som mener, det er et udtryk for, at havnen har den nødvendige kapacitet.

- Resultatet for 2014 er meget tilfredsstillende på et tidspunkt, hvor markedsvilkårene er under forandring. Vi oplever stor efterspørgsel på vores havnearealer og fastholder positionen som markedsleder inden for havvind. Og vi kan glæde os over, at vores kunder har mulighed for at skabe vækst inden for de rammer, vi tilbyder. Fordoblingen af bilimporten i 2014 er et godt eksempel herpå, siger han.

Der er udsigt til faldende oliepriser, som kommer til at påvirke energisektoren og dermed potentielt aktiviteterne på Esbjerg Havn. Men det vækker ikke bekymring.

- Både Esbjerg Havn og virksomhederne på vores havn er robuste og konkurrencedygtige. Og ikke mindst omstillingsparate. Derfor er vi grundlæggende optimistiske, lyder det afsluttende fra bestyrelsesformand, Flemming N. Enevoldsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25