23948sdkhjf

Rekordomsætning i Aalborg Havn

Stigende vindaktiviteter og en lang række it-investeringer bidrager til væksten.
2014 blev igen et godt år for Aalborg Havn. Omsætningen steg til 145 millioner kroner, hvilket svarer til en stigning på 2,3 procent i forhold til 2013. Dermed har havnen sat ny rekord.

Mere gods over kaj
Udskibningerne af vindmøllevinger fra Siemens Wind Power steg i 2014 med 12 procent og bidrager kraftigt til det øgede aktivitetsniveau. I alt blev der udskibet 687 vinger, hvilket er rekord. Og de gode takter forventes at fortsætte i indeværende år, hvor vinger op på 75 meter skal skibes afsted for første gang.

Også aktiviteten på container-feederruten til og fra Rotterdam steg markant. Nordjyske eksportører og importører sendte cirka 17 procent mere gods via Aalborg Havn og ud på det globale containerrutenet.

Resultatet før skat faldt til 24,5 millioner kroner mod 30 millioner kroner i 2013, hvilket ifølge Aalborg Havn skyldes igangsætning af en række nye aktiviteter, der skal transformere havnen fra en industritung infrastrukturhavn til en moderne havn med en langt bredere målgruppe.

Danmarks mest intelligente havn
Aalborg Havn vil gerne gå forrest på it og investerer massivt i intelligente løsninger på alle havnens niveauer. I 2014 blev det blandt andet til tre nye mobilkraner fra Liebherr i Rostock, hvis teknologi og kapacitet allerede har været medvirkende til at tiltrække nye virksomheder og projekter. Flere end 100 virksomheder med knap 10.000 medarbejdere er nu tilknyttet havnens aktiviteter, der udgør en samlet produktionsværdi på mere end 13 milliarder kroner.

Claus Holstein, administrerende direktør Aalborg Havn ser gerne endnu flere virksomheder og arbejdspladser i tilknytning til havnens aktiviteter:

- Vi står med et anlægsbudget på 500 millioner kroner, som gerne skal i anvendelse inden for den nærmeste fremtid. Den udløsende faktor er udvidelsen af Tranholmvej fra to til fire spor, som vi forventer igangsat allerede i 2015 eller 2016, fremhæver han.

Aalborg Havn forventer også i 2015 at kunne præstere en stigning i omsætning og et resultat på niveauet mellem 20 og 30 millioner kroner før skat.

Koncernen Aalorg Havn omfatter selskaberne Aalborg Havn Logistik A/S, Aalborg Havn Areal A/S, NTC Ejendom A/S, Grønlandshavnens Ejendomme A/S og Port of Aalborg Tankstore ApS. Aalborg Havn beskæftiger pt. 70 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297