23948sdkhjf

Transportbranchen bidrager til øget fartkontrol

Parter inden for transportbranchen har via et forskningssamarbejde med Aalborg Universitet bidraget til udviklingen af politiets intensiverede fartkontrol.
Trafikselskaber, vognmænd og erhvervschauffører har fra tusindvis af køreture på de danske veje bidraget med fire milliarder GPS-registreringer til en database, som nu danner grundlag for, på hvilke strækninger politiet nu holder særligt øje med fartsyndere.

- Vi ligger inde med unikke oplysninger, som viser, om der generelt bliver kørt for stærkt bestemte steder. Nogle af stederne kender politiet naturligvis i forvejen, men vores data giver et overblik og sammenligningsgrundlag baseret på fakta i stedet for fornemmelser, siger Kristian Torp, lektor ved Center for Data-intensive Systemer (Daisy) ved Institut for Datalogi på Aalborg Universitet.

Trafiksikkerhed i højsædet
Han er af princip ivrig tilhænger af deling af alle ikke-personfølsomme data, så de kan udnyttes til ethvert fornuftigt almennyttigt formål. Samarbejdet med politiet har dog krævet ekstra omtanke:

- Det har været vigtigt at få vores partneres accept, så selskaberne og chaufførerne ikke føler, at vi udleverer dem og deres kørselsmønstre til politiet, som derefter kan køre ud med fotovogne og give dem bøder. Fokus her er på trafiksikkerhed, og på at adgangen til oplysningerne kan øge trafiksikkerheden ved at forbedre fartkontrollen. Det er en fælles interesse, understreger Kristian Torp.

Ifølge vicepolitiinspektør Ole Juul Schmidt, leder af Nordjyllands Politis færdselsafdeling, har adgangen til Aalborg Universitets trafikdata været til stor nytte i tilrettelæggelsen af den oprustede fartkontrol, der indebar en firedobling af fotovogne pr. 1. februar i år.

- Vi er glade for samarbejdet med universitetet, fordi deres data er med til at underbygge og kvalificere vores analysearbejde med at finde de bedste placeringer til vores fotovogne. Oplysningerne er et godt supplement til at opdage de trafikfarlige strækninger, siger Ole Juul Schmidt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.437