23948sdkhjf

Post Danmark flytter ud af København

Hovedkontoret og postterminalen i hjertet af København er solgt til Danica Ejendomme. Posten skal være ude senest i 2018. Herefter omdannes området til en ny bydel.
PostNord har solgt hele området med det danske hovedkontor og brevterminal i Københavns centrum for 925 millioner kroner. Post Nord har døjet med store underskud på grund af faldende postmængder, og der er ikke længere brug for det gamle hovedkontor og postterminalen på den attraktive adresse.

Danica Pension overtager bygningerne og området den 30 juni 2015. Herefter vil PostNord i en periode frem til 2018 leje sig ind i de bygninger, som benyttes under en gradvis udflytning til lokaler og faciliteter, der er mere optimale for virksomhedens fremtidig udvikling.

- Vi er meget tilfredse med, at vi har fundet en køber med en vision om at skabe en ny spændende bydel, siger Håkan Ericsson, der er adm. direktør i Post Nord.

- Salget vil tilføre værdi til vores kapitaleffektiviseringsprogram og give os en højere grad af fleksibilitet på et hurtigt skiftende marked. Vi intensiverer nu arbejdet med at finde de optimale rammer for vores virksomhed.

Ny bydel
Der bliver nærmest tale om at opføre en hel ny bydel omkranset af Tietgensgade, Bernstorffsgade og Carsten Niebuhrs Gade. Området er på i alt 40.000 kvadratmeter.

Ifølge Transportmagasinets oplysninger skal postterminalen rives ned og omdannes til et stort område med kontor og boliger, mens Post Danmarks flotte, gamle hovedkontor får lov at blive stående. Det skal ombygges til hotel.

Det er visionen at skabe en helt ny bydel med kontorer, hoteller og boliger. Investeringen bliver samlet på fem milliarder kroner, oplyser Danica Ejendomme.

Superambitiøse visioner
- Vi står over for en spændende opgave med at skulle udvikle en af Københavns mest attraktive beliggenhed. Derfor er vi superambitiøse i de visioner, som vi har for den nye bydel, siger ejendomsdirektør Peter Mering fra Danica Pension.

- Det er visionen at skabe en ny bydel af international standard, hvor både danske og internationale virksomheder vil placere sig. Det skal være en ny bydel med et livligt, åbent, attraktivt og aktivt miljø. Her skal være plads til virksomheder samt servicefunktioner og boligformer, der kan understøtte erhvervsaktiviteterne.

- Bydelen skal samlet set være en ny destination for såvel københavnere som internationale forretningsfolk og turister.

Danica Pension vil udvikle projektet i samarbejde med den amerikanske kapitalfond BlackRock, som i forvejen er en af Danica Pensions finansielle samarbejdspartnere.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094