23948sdkhjf

Ja tak til 600 millioner

Gigantisk milliongaranti til Frederikshavn Havn vedtaget.
Fem minutter. Samme tid, som det tager at handle i Fakta. Så lang eller rettere kort tid tog det onsdag aften Frederikshavn Byråd at sige ja til en lånegaranti på 600 millioner kroner til udvidelsen af Frederikshavn Havn. Alt var klappet af på forhånd, og den store millioninvestering for den kommunale selvstyrehavn blev klappet igennem byrådet.

En god dag for kommunen
Frederikshavn Kommune indestår som såkaldt selvskyldnerkautionist for havnens lån i Kommunekredit på op til 600 millioner kroner.

Lars Møller, Venstres gruppeformand, kaldte det fantastisk og enestående, at der i kommunens havne i Skagen og Frederikshavn nu tilsammen investeres for tæt på en milliard kroner i de to udvidelser.

- Det er en god dag, for det er det, der skal til for at vi kan overleve og skabe nye arbejdspladser, sagde Lars Møller.

Vigtigste beslutning i fire år
Anders Broholm (V), der sammen med Jens Hedegaard Kristensen (S) er byrådets repræsentanter i Frederikshavn Havns bestyrelse, kaldte det ”klart den vigtigste beslutning i denne byrådsperiode”, selv om vi kun er godt et år inde i denne fireårs periode.

- Det er vigtigt, at vi sender et politisk signal om, at byrådet bakker 100 procent op. Det her skal lykkes. Der er et enormt vækstpotentiale, og det handler om arbejdspladser og bosætning, sagde Anders Broholm.

Frederikshavn Havn forventer at kunne underskrive kontrakten på den store udvidelse inden sommerferien, og planen er, at første etape af havneudvidelsen skal være færdig inden udgangen af 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11