23948sdkhjf

To gasdrevne lastbiler til Region Nordjylland

Stiholt har leveret de første gasdrevne lastbiler, der fra 1. april skal distribuere medicin rundt i regionen.
Stiholt har leveret to gasdrevne P280 Scania Co2-neutrale lastbiler til Region Nordjylland. De to biler skal fra 1. april distribuere medicin og hjælpe regionen med at nå sit mål om at reducere CO2 udledningen 2 procent årligt frem mod 2025.

Skærpede krav
Det er et nyt EU direktiv, der har medvirket til, at Sundhedsstyrelsen har skærpet kravene til distribution af medicin. Det træder i kraft pr. 1. april, hvorfor regionen har brugt marts måned til at efteruddanne chaufførerne til håndtering af medicin. Det nye direktiv betyder også, at de nye lastbiler er udstyret med klimaanlæg og opdelt rum, så der kan transporteres varer og medicin med forskellige behov og krav.

Ifølge Niels Sloth, Kontorchef for Bygninger og Anlæg, er det et meget bevidst valg, at fokusere på transport i regionen.

- Vi er rimelig godt med, med klimavenlige bygninger, især når vi snakker nybygninger, men på transporten sker der ikke så meget. Nu havde vi muligheden for at gøre noget med lastbiler drevet af biogas efter at HMN har etableret et tankanlæg i Aalborg Øst og NT har igangsat kørsel af gasdrevne busser. Regionen har allerede el-varevogne, men nu kom muligheden for også at gøre den tunge transport CO2 neutral, siger Niels sloth.

Kørselsleder Per Juul er nu spændt på at få de to Scania lastbiler i drift.

- Selvfølgelig bliver det spændende med driftssikkerheden, nu når det er en ny teknologi, men Stiholt har garanteret en service på 350 km radius, så jeg stoler på det kommer til at virke, siger han.

De to Scania lastbiler er begge P280 4x2 opbygget med Igloocar klimakasse med Carrier klimamaskiner. Opbygningen er leveret af Vibocold.

Region Nordjylland har fået støtte til de nye biogasdrevne lastvogne fra Energiministeriets pulje til gas i tung transport.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143