23948sdkhjf

Mere energi-effektiv skibsfart

En samlet branche står bag indsatsen for energieffektive løsninger for skibsfarten.
”Green Ship of the Future” indbyder til møde den 17. april 2015 fra klokken 9-11. Her skal rammerne for en forstærket indsats om udvikling af energieffektive løsninger for skibsfarten og en nedsættelse af miljøbelastningen fastlægges.
Denne udfordring kræver deltagelse fra hele Det Blå Danmark med virksomheder, universiteter, uddannelse og administrationen mm.

Mødets dagsorden bliver:
1. Velkomst.
2. Hvorfor Green Ship of the Future?
3. Udpegelse af tre medlemmer til Advisory Board.
4. Fastsættelse af kontingent.
5. Eventuelt.

Behov for nye rammer
Green Ship of the Future så dagens lys i 2008. Arbejdet gennemgik en grundig evaluering sidste år, og den overordnede konklusion derfra er, at der er behov for nye rammer for arbejdet.
Sigtet er innovation med nye produkter og processer. Viljen til fortsat innovation og udbygning af Det Blå Danmarks konkurrenceevne er på det seneste understreget ved:
• Samfundspartnerskabet Blue INNOShip, hvis samlede budget er i størrelsesordenen 120 millioner kroner.
• Rapporten fra Forskningspolitisk Kontaktudvalg for Tværgående Maritim Forskning, som peger på forskningsbehov i Det Blå Danmark, herunder omkring miljøvenlige og energieffektive maritime teknologier og systemer. Samtidig anbefales, at relevante aktører går sammen om at løfte opgaven. Rapporten kan ses her.
• Low Emission Ro-Pax færgestudiet finansieret af Den Danske Maritime Fond, hvor udgangspunktet var Destination Gotlands færgerute fra Nynäshamn til Visby. Byggekontrakten blev vundet af et kinesisk værft, og af de 15 deltagere i studiet optræder 10 på værftets ”makers list”.

Kræfterne bag
Danmarks Rederiforening, Danske Maritime, Søfartsstyrelsen og OSK ShipTech har påtaget sig at komme med et oplæg til en forstærket indsats. I dette arbejde har Maritime DTU også indgået, da det på mødet blev besluttet, at Maritime DTU skal lægge lokaler til sekretariatet for Green Ship of the Future.
Den Danske Maritime Fond har ydet et tilskud til sekretariats lønudgifter de første 12 måneder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094