23948sdkhjf

Torben Rafn: Ordrebeholdningen har aldrig været større

Problemer med tysk politiledsagelse gav rød bundlinje i 2014, men 2015 tegner godt, siger direktør.
Efter tre suveræne år måtte Torben Rafn & Co. sidste år sluge et underskud på 2,1 millioner kroner.

Uventede udgifter til tysk politi er den primære årsag til det dårlige resultat, fortæller ejer og direktør Torben Rafn.

- Tysk politi svigtede os, de kommer sgu kun, som de har tid til, og det kostede os tre millioner kroner, siger han lettere oprørt.

Han forklarer, at problemet er centraliseret til udkørslen fra Bremer Hafen, hvor tysk politi simpelthen ikke er dukket op til at ledsage bilerne væk fra havneområdet. Konsekvensen har været, at transporterne har stået stille, alt imens Torben Rafn fortsat har haft udgifter til chauffører i både last- og ledsagebiler.

Indfører nye klausuler
Men af skade bliver man klog. Fremadrettet vil virksomheden nu tage de nødvendige forholdsregler, hvis ruten går nøjagtig via den havn.

- Vi vil stille den betingelse, at kunden selv tager risikoen og betaler de udgifter, som vi kan risikere at komme til at stå med. Så er det helt op til den enkelte at vurdere, om de vælger Bremer Hafen eller en helt anden havn - og vi slipper for at ende i samme kedelige situation igen, uddyber Torben Rafn.

2014-regnskabet har desuden været negativt påvirket af, at et par af virksomhedens store kunder har udsat nogle betydelige ordrer til 2015.

- Og da vi havde søgt tilladelser hjem på flere af bilerne, kunne vi ikke bare sætte dem til noget andet, forklarer Torben Rafn.

Har skiftet gear
Forventningerne til 2015 er dog langt mere positive. De første måneder på året er normalt stille, men ifølge direktøren har ordrebeholdningen på nuværende tidspunkt aldrig været større. Og det afføder naturligvis en vis optimisme. Men hvor vi lander resultatmæssigt, er han ikke meget for at spå om.

- Vi ender da i plus igen, siger han med et smil i stemmen og henleder i øvrigt opmærksomheden til den økonomiske udvikling i Torben Rafn & Co. de seneste fem år.

Lige som så mange andre transportører havde Torben Rafn & Co. et ”par møgår” umiddelbart efter krisen. Men de seneste tre år er det kun gået én vej, og det er frem.

Læs også: Torben Rafn tilbage i Polen

Sidste år realiserede virksomheden et overskud på 5,4 millioner kroner og havde i øvrigt en vækst, som sendte Torben Rafn & Co direkte ind på Børsens Gazelleliste - en liste over virksomheder, som har haft kontinuerlig vækst i omsætning eller bruttoresultat i løbet af de seneste fire regnskabsår, og som samlet set har mere end fordoblet omsætningen eller bruttoresultatet i perioden.

Håber på flere vindmølletransporter
Og det er flere forretningsben, der medvirker til de gode resultater. Især tung industrigods vejer godt i ordrebogen, men der satses også på øget aktivitet inden for vindmølletransporter. Det skal den nystartede afdeling i Polen blandt andet medvirke til.

- Det er jo så nyt endnu, men vi har fået en god start med nogle gode ordrer, så vi har meget positive forventninger til disse aktiviteter, siger Torben Rafn.

Aktiviteterne i Polen er startet i samarbejde med den danske vognmand Jens Chr. Siig, som i forvejen er erfaren vindmølletransportør i området. Et nyligt åbnet salgskontor i Hamborg skal også opsøge opgaver til netop vindmølletransporter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08