23948sdkhjf

DF: Dansk lov ikke for udenlandske vognmænd

- Man kan ikke lade Godskørselslovens § 6 gælde udenlandske vognmænd, siger DFs trafikordfører Kim G. Christiansen.
Det er ikke Dansk Folkepartis politik, at godskørselslovens § 6 udvides, så vognmænd fra EU skal overholde en dansk overenskomst, når man kører på danske veje.

Det fastslår trafikordfører Kim G. Christiansen (DF) i en kommentar til sine partifæller Anders P. Vistisen og Jørn Dohrmann i EU-parlamentet, der stiller spørgsmål til EU-kommissionen om den tyske mindsteløn i sammenhæng med international transport.

Anders P. Vistisen sigter mod en udvidelse af godskørselslovens § 6, så alle vogntog, der kører i Danmark, skal overholde danske overenskomster.

- Det kan man ikke, siger Kim G. Christiansen. Godskørselsloven bygger på, at man får tilladelse til at drive vognmandsforretning i Danmark. Den danske § 6 siger, at man skal betale overenskomstmæssig dansk løn. Det er for danske virksomheder. Vi kan ikke gøre vores godskørselslov gældende i forhold til rumænske og andre udenlandske virksomheder,

- Hvis udlændinge i international transport skulle køre på den danske lovs vilkår, skulle de også opfylde kravene til uddannelse og kapital, påpeger han.

- Godskørselsloven er national lovgivning for danske vognmænd, og derfor er det helt andre midler, der skal anvendes mod social dumping, understreger han.

Han skeler blandt andet til indførelsen af en mindsteløn i EU. Tysklands forslag om en mindsteløn for chauffører, der kører gennem Tyskland, er i øjeblikket ved at blive vurderet af EU-kommissionen.

Her er §6

Godskørselslovens §6 handler om at skulle betale overenskomstmæssig løn.
Ordlyden er:

§ 6. Tilladelser i henhold til denne lov skal medbringes i motorkøretøjet under kørslen, herunder i udlandet.

Stk. 2. Tilladelsen skal udnyttes af den virksomhed, der har opnået denne, og den kan hverken helt eller delvis overgå til andre.

Stk. 3. Indehaveren af en tilladelse skal følge de bestemmelser om løn- og arbejdsvilkår for chauffører, der findes i de pågældende kollektive overenskomster.

Stk. 4. Tilladelsesindehaveren skal efter påbud fra transportministeren indsende dokumentation for, at virksomheden følger de bestemmelser om løn- og arbejdsvilkår for chauffører, der findes i de pågældende kollektive overenskomster.


Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094