23948sdkhjf

Prime Cargo solgt for 290 millioner

Japanske Mitsui-Soko Group overtager dansk logistikselskab.
Mitsui-Soko Group, der betegnes som en af verdens største logistikvirksomheder, har købt Prime Cargo. Selskabet, der er børsnoteret, betaler 290 millioner kroner for det danske selskab.

Handlen omfatter Prime Cargo A/S, Steamline A/S and Prime Cargo (HK) Ltd. Den officielle overtagelse sker pr. 1. juni år.

Prime Cargo har gennem de seneste tre år haft strategiske samarbejder med Mitsui-Soko Group på det asiatiske marked, og ifølge administrerende direktør Morten Nielsen er handlen en naturlig forlængelse heraf.

- Kigger man på vores størrelse, er vi de eneste, der kan tilbyde den fuldstændige logistikløsning som et alternativ til de store multinationale selskaber, og så har vi godt fat i Skandinavien og Europa, fortæller han til Transportmagasinet

I september måned sidste år åbnede Prime Cargo en afdeling i Statin i Polen, og efterspørgslen fra Central- og Østeuropa har været overraskende stor.

- Det giver os klare indikationer på, at der er et større potentiale i Europa, hvilket jo også er attraktivt set med de nye ejeres øjne, uddyber Morten Nielsen.

Morten Nielsen fortsætter som administrerende direktør og slår fast, at der ikke er lagt op til ændringer i den danske organisation. Prime Cargo beskæftiger globalt 425 ansatte, heraf 275 i Danmark.

- De (Mitsui-Soko Group, red.) vil drive det videre i samme ånd som de otte partnere, der stiftede Prime Cargo i sin tid (1998, red.), og det har været afgørende for handlen, slutter han.

I det seneste regnskabsår omsatte Prime Cargo A/ S for 440 millioner kroner og leverede et resultat før skat på fire millioner kroner.

Fakta: Prime Cargo har hovedsæde i Kolding samt kontorer i Greve og Fjernøsten og varetager alle former for speditionsopgaver, primært til og fra destinationer i Asien. Herudover har virksomheden 74.000 m2 lagerkapacitet.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218