23948sdkhjf

Fuld tryk på opbygningerne

- Vi er ved at komme tilbage til det niveau, der var før 2008, siger Brdr. Platz.
- Vi har mærket en markant positiv ændring fra sidste år. Før var der perioder, hvor der ikke skete meget. Nu er der fuld tryk på hele tiden.

Sådan siger Jens Erik Platz, der er ansvarlig for salget hos opbyggerfirmaet Brdr. Platz i Haderslev.

- Ordrebogen er fyldt mere op end tidligere. Vi kan se arbejde flere måneder frem. Det er længe siden, vi har kunnet det.

- Desuden er der en god spredning i ordrerne, fortsætter Jens Erik Platz. Det er ikke kun enkelte brancher, der ser ud til at have fået det bedre. Det er over et bredt spektrum. Vi leverer materiel til alle typer af transport, lige fra traditionelt stykgods til sværgods og specialtransporter.

- Vi føler, at der er en positiv stemning lige nu. Vi har haft en god transportmesse med mange besøgende, og vi fået nogle gode og seriøse henvendelser, som vi følger op på.

- Vores basis er små og mellemstore vognmænd, men vi har også leverancer til en del store landbrugs- og fødevarevirksomheder med egen vognpark.

Udvider med en enkelt
De bedre tider betyder, at Brdr. Platz har kunnet udvide medarbejderstaben med en enkelt mand mere på værkstedet.

- Det betyder en del i vores branche, siger Jens Erik Platz. Vi er ikke så mange medarbejdere i forvejen. Meget af det vi sælger, får vi færdige hjem sydfra. Vi foretager den sidste del af færdiggørelse her i Haderslev.

Brdr. Platz sælger deres egne trailere og påhængsvogne, som bliver produceret i udlandet og monteret færdig i Danmark. Dertil kommer specialtrailere fra Renders og Doll. Disse mærker er Brdr. Platz eneforhandler af i Danmark.

Renders har Brdr. Platz forhandlet i 11 år, mens Doll har været på programmet de seneste fire år. Udover det opbygges små ladvogne på op til 3500 kg til tømrer, murere og andre håndværkere.

- Denne del af vores virksomhed er blevet væsentlig mindre de senere år. Til gengæld har vi øget aktiviteterne inden for de store opbygninger.

Bedre økonomi
Når omsætningen øges, giver det sig også udslag i en bedre økonomi.

- De faste omkostninger kan man ikke bare gøre noget ved. De er der, uanset om man bygger meget eller lidt. Når man så producerer mere uden at øge det administrative personale eller udvide bygninger, giver det sig naturligvis udslag i en bedre økonomi, Nu bliver vores ressourcer bare bedre ud nyttet; men det vokser ikke ind i himlen. Branchen er stadig hårdt presset, og det er priserne også, siger Jens Erik Platz.

Han nævner i den forbindelse, at aktiviteterne og omsætningen er ved at komme tilbage på det niveau, der var før 2008.

- Vi er der ikke helt endnu, men vi er på det rette spor. Hvis den nuværende situation fortsætter, så nærmer det sig, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25