23948sdkhjf

Hjælp på vej for affaldsvognmænd

En ny vejledning om indberetning af affaldsdata har set dagens lys.
Et samarbejde mellem Miljøstyrelsen og DTLs specialforening Danaffald har gjort det lettere at håndtere EU's komplicerede kodeværk for affald.

- EU’s koder, der skal anvendes ved affaldsindberetning, er nu blevet skåret i en vejledning, så de passer ind i vognmændenes praktiske håndtering af affaldsfraktionerne, Det bliver en stor hjælp i dagligdagen, siger Danaffalds formand John Andersen.

- Miljøstyrelsen har været lydhøre over for branchen. Det var også nødvendigt, for det hjælper ikke at sende de svære valg om brug af affaldskoderne videre til os, der ved endnu mindre om kodesystemet end Miljøstyrelsen selv.

EAK-koder
Det hele handler om de såkaldte EAK-koder. De anvendes i Det Europæiske Affaldskatalog, der er en liste over affald. Listen er indarbejdet i Miljøministeriets bekendtgørelse om affald.

Det har været en stor udfordring for vognmændene i forhold til affaldssystemet at finde de rette EAK koder, når de skal indberette de affaldstyper, som de indsamler og transporterer.

Stort ressourcetræk
- En helt praktisk udfordring for os i forhold i affaldsdatasystemet er at finde de rette EAK koder, når vi indberetter affaldstyper, siger John Andersen

- EU's kodesystem er gigantisk og ikke særlig systematisk opbygget. Det har givet et betydeligt ressourcetræk i virksomhederne og medført en ringe datakvalitet. Vi kontaktede derfor Miljøstyrelsen og bad om en vejledning specifikt tilrettet vores branche.

Vejledningen gennemgår indledningsvist fem trin, som vognmanden kan gå igennem og herfra finde frem til de første to cifre i EAK-koderne.

Derudover indeholder vejledningen et bilag med koder til de typer affald, som vognmanden oftest skal finde koder til – altså en liste over hele den sekscifrede kode for de typiske affaldstyper.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094