23948sdkhjf

K. Hansen Transport forbedrer driften

Pæn fremgang for transportvirksomheden, hvor it fylder mere og mere.
Vejen-virksomheden har forbedret sit resultat efter skat fra 1 million kroner i 2013 til 3,7 millioner kroner i 2014. Egenkapitalen er tilsvarende vokset fra 13,2 til 16 millioner. Det fremgår af virksomhedens netop offentliggjorte regnskab.

- Jeg kan ikke pege en enkelt ting ud, det er summen af rigtig mange små ting, der har båret frugt, fortæller medejer og direktør Jakob Wiborg Hansen til Transportmagasinet.

Han forklarer, at virksomheden i det seneste år har haft fokus på interne optimeringer; dels for blive bede til at tjene penge, dels for at geare virksomheden til fremtiden.

- Selvom vores omsætning er steget, har det tidligere knebet med at få indtjeningen til at følge med, men nu er det rent faktisk lykkedes os at tjene flere penge, siger han tilfreds.

- Nu gælder det så om at holde fast, pointerer han.

Top og bund skal hænge sammen
Jakob Wiborg Hansen er sammen med den øvrige ledelse ved at lægge sidste hånd på virksomhedens strategi frem mod 2018. De seneste tre år har fokus været på generationsskifte og at tilpasse organisationen til vækst. Nu gælder det om at fastholde de gode takter.

- Vi forventer at kunne hente en 8-9 procent årlig vækst på toppen, men med skarpt fokus på at tjene penge. Væksten må ikke blive på bekostning af indtjeningen, understreger han.

Og konjunkturerne er til det nu, vurderer han.

- Jeg fornemmer, at markedet er positivt, der bliver sendt flere varer - vi har ekstremt travlt lige nu og det hører jeg også fra andre kollegaer.

It er en bremseklods
Lige nu fylder it meget i virksomheden og er en udfordring, ikke uden problemer.

- Det er lidt en bremseklods, vi føler i hvert fald godt vi kunne være kommet længere, hvis vores it-løsning kunne følge med, fortæller Jakob Wiborg Hansen.

Han beklager sig over, at det ikke er muligt at købe en standardløsning. Alt skal specialudvikles, hvilket kræver mange ressourcer og tager lang tid. Men det er en nødvendighed.

- Udviklingen handler både om optimeringer af vores produktionsapparat, men er efterhånden også et vigtigt konkurrenceparamter over for kunderne. På vores temadag i sidste uge brugte vi halvdelen af tiden på at diskutere it, og det viser lidt om, hvor meget det fylder hos os, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094