23948sdkhjf

Massiv trafikvækst hos Fjord Line

Flere og flere passagerer og fragtselskaber vælger rederiet Fjord Line som transport mellem Danmark og Norge
I første kvartal af 2015 har Fjord Line transporteret omkring 140.500 passagerer, 34.900 køretøjer og 13.400 lastbiler på sine ruter mellem Danmark og Norge samt Norge og Sverige.

Dette er en stigning på henholdsvis 140 procent, 89 procent og 53 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Fjord Line havde fra 2013 til 2014 en samlet passagervækst på 98 procent og en stigning i de samlede indtægter på ca. 75 procent, og de positive takter fortsætter nu i første kvartal af 2015.

Koncernchef for Fjord Line AS, Rickard Ternblom, forventer tilmed en endnu kraftigere vækst i trafikken resten af året.

- Passagervæksten i 2015 er af betydelig kaliber, og bookingerne til sommersæsonen tegner godt. Alt i alt ser dette meget lovende ud, også i forhold til selskabets forretningsmæssige strategi for de kommende år, siger Rickard Ternblom.

Flere afgange
Væksten i antallet af passagerer og fragtenheder skyldes hovedsageligt, at Fjord Line nu tilbyder daglige afgange på de faste ruter mellem havnene Hirtshals – Langesund - Stavanger – Bergen, og det har både danske og norske rejsende taget godt imod. Dertil har Fjord Line gradvist vundet markedsandele på den nystartede rute mellem Sandefjord i Norge og Strømstad i Sverige. Trafikken er forløbet med rimelig god regelmæssighed for alle skibe i første kvartal af 2015, selv om ruten Sandefjord – Strömstad har haft enkelte aflysninger på grund af dårligt vejr i denne periode.

- Vi forventer et årsresultat for 2015, der vil være væsentligt bedre end for 2014. Årsagen til dette er, at indfasningen af alle nye skibe og ruter nu er gennemført, og vi nu kan se frem imod helårstransport på alle ruter. Dette vil i sig selv give en betydelig indtægtsstigning, fortsætter Rickard Ternblom.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11