23948sdkhjf

Fejrer fødselsdag med en messe

Henrik Jørgensen, SAWO, fejrer sin 50 års fødselsdag med åbent hus i Køge.
Den 18. juni 2015 fyldte Henrik Jørgensen 50 år. Den dag fejrede han fødselsdagen med familien, men den 26. juni gælder det kolleger og kunder, som bliver inviteret til et åbent hus-arrangement hos SAWO på Unionsvej i Køge.

- Der bliver arrangeret en lille messe hele eftermiddagen med lastbiler og andet materiel, fortæller Henrik Jørgensen. Vi gør det for at vise Køge-afdelingen frem. Den er vi ret stolte af.

Henrik Jørgensen er født ind i transportbranchen. Hans far, Christian Jørgensen, var sælger ved Vognfabrikken Nopa i Stokkemarke på Lolland i 57 år. Henrik er selv født i byen og er kommet på fabrikken, lige siden han kunne gå. Det var også her, han kom i lære som kleinsmed og udlært 1985.

Ville have været Falck-redder

– Min store drøm var at blive Falck-redder, men det kunne jeg ikke på grund af en dårlig ryg, fortæller Henrik Jørgensen.

I stedet kom han til Nopa som lærling under den navnkundige Verner Gullev Andersen. Henrik var også med til at starte Nopas afdeling i Ishøj op i sin tid.

Der har været perioder, hvor Henrik Jørgensen har søgt udfordringer uden for Nopa. Det har givet ham så forskellige udfordringer som krovært, chauffør og sælger af person- og lastbiler. Det endte alligevel med, at han kom tilbage til Nopa – også da fabrikken var blevet overtaget af SAWO.

Hjertet banker for Nopa

- Hjertet banker for Nopa. Derfor er jeg både glad for og stolt over, at fabrikken stadig eksisterer – trods alle odds og kriser - og takket være SAWO, som med stor dygtighed blev ved med tro på Lolland og de dygtige smede i afdelingen.

- Selv om Nopa-produkterne i dag bliver produceret i Polen, er der stadig masser af arbejde i Stokkemarke. Vi får halvfabrikata hjem, som vi monterer og bygger på. Vi laver mange opbygninger.

- Vi er stadig meget optaget af kvalitet. Det er vores tegninger, de bruger i Polen. Det er vores kvalitetsstandarder, de følger; men vi må også indrømme, at det er en langt mere moderne fabrik end det, vi var på Lolland. I Polen har de robotstyrede svejsemaskiner og skæremaskiner. De arbejder med tegninger er i 3D. Det var vi ikke vant til i Stokkemarke.

- Det har altid været vores force at lave produkter efter kundens ønsker. Det gør vi stadig – og det vil vi blive ved med, så længe vi har kunder, der efterspørger det.

Udover Nopa produkter har vi vores CLF SAWO hejs, som bliver lavet i vores hovedafdeling i Sørup. vi har Multilift kroghejs, Hiab kraner fra 08 ton/meter til vores største Hiab 1058 kran. Sidst, men ikke mindst har vi også den populære medbringertruck Moffett

Alt dette kan man høre mere om, hvis man kommer og lykønsker Henrik med de 50 år.

Receptionen finder sted fredag den 26. juni kl. 13.00-17.00 hos SAWO i Køge hvor der serveres grillmad og lidt til ganen.

Artiklen er en del af temaet Portræt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142