23948sdkhjf

Oldermand: Er du en parasit?

DEBAT. Oldermanden i Kjøbenmhavns Vognmandslaug bebuder et opgør mod de vognmænd, der kører på frihjul.
Der er forskellige metoder til at udøve konkurrenceforvridning eller om man vil unfair konkurrence på. En af dem er social dumpning, som dagligt bliver nævnt i pressen, og blandt andet bekæmpet af politikere, 3F, FDL og DTL.

Social dumpning opstår jo typisk, også i vores branche, når udenlandske arbejdstagere udfører arbejde i Danmark til ikke overenskomstmæssige lønninger. Disse lønforskelle betyder selvfølgelig, at de vognmænd som betaler overenskomstmæssig løn, er udsat for en stor konkurrenceforvridning eller unfair konkurrence.

En anden metode, som får mit mavesår til at knurre, og som også skaber konkurrenceforvridning og unfair konkurrence er, når man kører på frihjul, eller sagt på en anden måde, ikke er organiseret i nogen vognmandsforening. Og her kommer mit spørgsmål ind: Er du en parasit?

Disse parasitter, eller fribyttere om man vil, lader alle os andre medlemmer om at betale gildet. Det betyder selvfølgelig, at alle de goder eller minimering af “ondsindede” skatter og afgifter etc., som vores fag er udsat eller kan udsættes for, er for disse “kollegaer” gratis glæder.

Disse parasitter har igennem de sidste par år opnået 33 gratis gaver fra DTL, der har opnået 33 politiske indsatser og sejre blandt andet i form af øget akseltryk, forlængelse af betalingsfrist for vejbenyttelsesafgift, tidstab på tachograf genvundet, og så mangler jeg stadig 30 andre sejre!

Tænk sig! Alt dette ganske gratis.

Mit spørgsmål er derfor, når vi nu ved, at der kører cirka 4.000 uorganiserede vognmænd rundt i Danmark: Er det ikke på tide, at vi får lavet et modspil til disse fribyttere?

Jeg er helt sikker på, at mange af disse fribyttere kører rundt som underentreprenører for andre organiserede vognmænd. Er det så ikke på sin plads, at man spørger ind til, om de pågældende er organiseret? Ellers vil samarbejdet stoppe. Hvorfor holde liv i én, som ikke vil betale til og for fællesskabet.

Nogen vil påstå, at et medlemskab er for dyrt. For dyrt til forhold til hvad?
* For en vognmand med 2 vogne vil et medlemskab af en lokalforening og dermed også DTL koste i omegnen af 1,15 kroner pr. beskæftiget time i en 10 mdrs. arbejdsperiode.
* For en vognmand med 10 vogne vil regnestykket være cirka 75 øre pr. time.

Jeg har derfor denne holdning og bøn: Drop parasitterne og lad dem “køre i deres egen sø!” Eller få dem til at melde sig ind i en vognmandsforening til gavn for dem selv og resten af den danske vognmandsstand.

Med venlig hilsen
Jørgen Kjeld Jensen
Oldermand
Kjøbenhavns Vognmandslaug


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078