23948sdkhjf

Glæder sig til dialog med transportens nye minister

Udnævnelsen af Hans Christian Schmidt som ny transport- og bygningsminister bliver mødt med en blanding af gensynsglæde og forhåbning hos ITD og DTL.
Da Lars Løkke Rasmussen søndag præsenterede den nye regering, var det med Hans Christian Schmidt som transport- og bygningsminister. Det har naturligvis affødt reaktioner fra transportbranchens organisationer.

ITD: Godt for væksten
Hans Christian Schmidt er Danmarks nye transport- og bygningsminister. Dermed får den danske transportsektor ikke kun en erfaren politiker og tidligere transportminister på posten, men også en minister, der vil arbejde for vækst og bedre rammevilkår for sektoren. Sådan lyder meldingen fra vejgodstransportens brancheorganisation - ITD.

Han lægger ikke skjul på, at han gerne ser en fortsat positiv udvikling af erhvervet og vejinfrastrukturen, som en vigtig del i den nye regerings arbejde.

- Vi skal sikre, at de rette rammevilkår er til stede for de danske vognmænd. Samtidig skal vi undgå, at branchen begraves i regelværk. Det har der været en tendens til de senere år og det håber vi, at vi kan se en ende på med Hans Christian Schmidt og Venstre ved rattet, siger Jacob Chr. Nielsen.

DTL: Krævende opgave til den nye regering
- Vi byder Hans Chr. Schmidt velkommen tilbage i Transportministeriet og glæder os over, at han erfaringsmæssigt er en dialogpræget politiker, der er god til at lytte, lyder modtagelsen fra adm. direktør for DTL – Danske Vognmænd, Erik Østergaard, til den nye transportminister.

Han fremhæver også, at organisationen glæder sig over, at den parlamentariske situation er sådan, at regeringen vil blive holdt i ørerne af både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne på området for socialdumping og sikring af fair konkurrence i transportsektoren. Særligt den forrige regerings arbejde med at bringe sagen på dagsordenen i EU håber direktøren, man ikke giver slip på:

- Danmark har været med til at bringe debatten op i Bruxelles og har fået en række andre lande til at følge trop. Det bliver en krævende opgave for den nye regering at følge op, men med den opbakning, vi ser fra en række andre partier i Folketinget, bør V-folkene indse, at det værste, man kan gøre, er at lægge låg på sagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078