23948sdkhjf

Ledere har travlt op til ferien

Seks ud af ti knokler op til ferien.
En ny undersøgelse fra Lederne viser, at seks ud af ti ledere arbejder mere end normalt i ugerne op til sommerferiestart, skriver Lederne i sit nyhedsbrev.

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med YouGov og er baseret på svar fra 2.909 ledere.

61 procent af lederne fortæller i undersøgelsen, at de arbejder mere end normalt i perioden op til sommerferien.

For de fleste udføres ekstra arbejde i de sidste to uger inden ferien, og opgjort i ekstra timer er det ifølge hovedparten af de adspurgte ledere et sted mellem seks og 10.

For 19 procent af lederne er der tale om så meget ekstra arbejde, før de går på ferie, at det sammenlagt opgøres til over 20 timer.

- Som udgangspunkt er der ikke noget forkert i, at der er en konkret opgave, der skal afsluttes, inden lederen er væk fra jobbet i tre uger, og for mange ledere går der også nogle timer op til feriestart med at få uddelegeret opgaver og lagt planer for tiden lige efter ferien. Men har man i de sidste uger inden ferien en ekstra pukkel på 20-30 timer fordelt ud over i forvejen lange arbejdsdage, risikerer man at have hovedet fyldt med arbejde, når man sætter sig ind i flyet på vej på ferie, og dermed tager man arbejdet med på ferie, siger Flemming Andersen, ledelsesrådgiver hos Lederne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11