23948sdkhjf

Dansker i spidsen for SEA Europe

Den mangeårige direktør for Lyngsø Marine, Kjeld Dittmann, bliver ny formand for den europæiske maritime brancheorganisation SEA Europe.
De 18 medlemslande i den europæiske maritime brancheorganisation SEA Europe valgte den 25. juni ny formand på den årlige generalforsamling, General Assembly.

Det er danske Kjeld Dittmann, mangeårig adm. direktør i Lyngsø Marine, der i de næste to år skal lede organisation og repræsentere den europæiske maritim industri i internationale sammenhænge og på møder med relevante EU-Kommissærer, særligt inden for handel, industri, konkurrence og arbejdskraft. Han afløser hollænderen Govert Hamers.

- Jeg forventer særligt fokus på tre mærkesager; bedre internationale rammevilkår i retning af fair konkurrence og lige adgang til markederne, øget fokus på forskning og innovation, ikke mindst til gavn for ’first movers’ af nye teknologi både blandt leverandører og redere samt at fremme den gensidige anerkendelse af godkendelser hos landemes klasseselskaber, så det bliver nemmere og billigere at bringe nye produkter på markedet, siger Kjeld Dittmann.

Danmark: Et lille land med stor maritim styrke
SEA Europe blev dannet i 2012 som en fusion mellem den snart 50-årige værftsorganisation CESA (Community of European Shipyards Association) og den yngre EMEC (European Marine Equipment Council).

Danske Maritime har siden stiftelsen af SEA Europe været repræsenteret med to medlemmer: Kjeld Dittmann som næstformand og Jenny N. Braat som bestyrelsesmedlem.

- Danmark vil med en formandspost sætte et større fodaftryk i SEA Europe og internationalt, og det er naturligt, fordi danske maritime virksomheder står for 7,4 procent af Europas maritime eksport, selv vi blot står for 4,5 procent af de maritime jobs målt som direkte beskæftigede. Det er samtidig vigtigt for Danmark, fordi den maritime industri fylder mere hos os end hos andre lande, siger adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.193