23948sdkhjf

Balancen rykkes fra kollektiv trafik mod veje

Danmarks nye transportminister, Hans Chr. Schmidt, igangsætter analyser af hærvejsmotorvej og havnetunnel i København.
Den ny etpartiregering vil investere mere i veje og mindre i kollektiv trafik. Det kan blandt andet betyde en langsommere udrulning af jernbaneinvesteringerne i den såkaldte togfond, som er et forlig mellem rød blok og Dansk Folkeparti.

Tre anlægsprojekter nævnes i regeringsgrundlaget "Sammen om fremtiden".
1. Første etape af hærvejsmotorvejen fra Lunderskov over Billund til Give skal undersøges.
2. Fremkommeligheden på den østjyske motorvej E45 skal forbedres.
3. Der igangsættes en undersøgelse af den københavnske havnetunnel - den østlige ringvej – og mulighederne for finansiering.

Den ny regering vil øge brugen af offentlige-private partnerskaber (OPP) i bygge- og anlægsarbejder.

Rejser til Kiel og Berlin

Hans Chr. Schmidt puster nyt liv i den tysk-danske trafikkommission. Han rejser inden længe både til Kiel og Berlin for at besøge sine kolleger.

Ministeriet vil måske begynde at oversætte meddelelser om Femer og den jyske trafikkorridor til tysk:

- Det er altid en god idé, at de mennesker, man forsøger at overbevise, har nemt ved at forstå det du mener! siger hans Chr. Schmidt.

Social dumping skal bekæmpes i EU

Social dumping optræder ikke i regeringsgrundlaget "Sammen om fremtiden". Vil Hans Chr. Schmidt videreføre forgængeren Magnus Heunickes (S) politik i EU?

- Under valgkampen udtalte jeg, at man huske én ting om social dumping og cabotagekørsel: Selv om det er sjovere og nemmere at holde talerne herhjemme, skal man altså holde dem i Bruxelles og overbevise dem i EU. Det vil jeg bestræbe mig på, så der bliver brug for nogle ture til Bruxelles svarer Hans Chr. Schmidt.

- Vi går ikke ind for social dumping, men det er forkert at tro, at det er noget man kan gøre i Danmark - og "så kan de lære det". Det kommer til at foregå nede i EU, for ellers gør vi vores egne konkurrencevilkår så ringe, at andre overtager det, fortsætter Hans Chr. Schmidt.

- Der er kun en vej – det lange seje træk, slutter Venstre-ministeren.

Heunickes stafet

Magnus Heunicke forlod transportministeriet forvisset om, at et stort flertal støtter en aktiv for bekæmpelse af social dumping.

- Noget kan vi gøre i Danmark, men noget skal vi også gøre i EU. Jeg håber, at du vil tage den stafet videre, sagde Magnus Heunicke.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08