23948sdkhjf

Rådgiver: Ekstra milliardgevinst i tunnelprojekt

En havnetunnel i København vil skabe yderligere økonomiske effekter for 2,1 mia. kr., vurderer Grontmij.
En ny analyse fra Grontmij, at en havnetunnel i København vil skabe nye bredere økonomiske effekter for 2,1 mia. kr. over en 50-årig periode. Effekter der kommer ud over den samfundsøkonomiske forretning på 2,8 mia. kr., som Transportministeriet beregnede i deres samfundsøkonomiske analyse i 2013.

Effekterne, der vurderes at skabe de brede milliard-effekter er reducerede rejsetider og dermed transportomkostninger for godstransport, pendlere og forretningsrejser. Det giver mulighed for lavere priser til glæde for forbrugerne og øget produktion i virksomhederne. Endvidere vil virksomheder og ansatte lokalisere sig tættere på hinanden, hvilket øger produktiviteten.

Analysechef for Grontmij, Brian Gardner Mogensen, siger:

- Med analysen af de bredere økonomiske effekter af en havnetunnel i København er der nu skabt et mere fuldkomment økonomisk billede af en havnetunnel i København. Dels den samfundsøkonomiske forretning på 2,8 mia. kr. fra 2013 og dels bredere økonomiske effekter på 2,1 mia. kr. Men dermed ikke sagt, at der ikke er andre positive effekter af en havnetunnel. For det er der helt bestemt.

Læs hele rapporten: Bredere økonomiske effekter af Østlig Ringvej / havnetunnel i København
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141