23948sdkhjf

EL: Drop Femern eller sæt projektet på standby

Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, opfordrer regeringen til at undersøge projektet til bunds.
Drop projektet eller gennemfør den høring, som I nægtede at medvirke til, da anlægsloven blev behandlet og vedtaget i foråret.

Sådan lyder opfordringen fra Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, efter at EU har besluttet kun at støtte den faste forbindelse over Femern med cirka det halve af det forventede.

- Der kommer til at mangle cirka fire milliarder kroner, siger Henning Hyllested.

- Det kommer altså oveni en fordyrelse af projektet på ni milliarder kroner, som blev konstateret i februar, da tilbuddene fra de forskellige entreprenører blev afgivet.

- En samlet fordyrelse på 13 milliarder kroner rokker naturligvis alvorligt ved grundlaget for projektet. Og da trafikprognoserne, som også indgår i beregningerne for forbindelsen, betvivles af flere eksperter, er der efter vores opfattelse grundt til at stoppe op og genoverveje projektet, siger Henning Hyllested.

Henning Hyllested tilføjer, at EL ikke kunne komme igennem med en omfattende høring om projektet, da anlægsloven var til behandling i Folketinget i foråret.

- Det ville Folketingets transportudvalg ikke være med til, selvom en høring er et helt almindeligt parlamentarisk redskab, når et udvalg har et lovforslag til behandling, siger Henning Hyllested.

- Forligspartierne (alle partier undtaget EL) sagde, at de ikke havde behov for en høring. Projektet var godt nok belyst, mente man.

- Den seneste udvikling har blot understreget, hvad vi hele tiden har sagt: Femern-projektet hviler på forkerte forudsætninger og bør genovervejes, slutter Enhedslistens transportordfører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125