23948sdkhjf

Millionbyggeri skal sikre havn

Byggeprojekt på Hundested Havn skal genoprette og forbedre havnens nordmole, som blev hårdt ramt af stormen Bodil i 2013
Tons tunge klippestykker på kajen og en gravko, som kravler hen ad molen, udgør startskuddet på et nyt byggeprojekt på Hundested Havn. Det skal genoprette og forbedre havnens nordmole, som blev hårdt ramt af stormen Bodil i 2013. Det skriver sn.dk.

- Projektet gør os bedre stillet kystsikringsmæssigt. Det er en fremtidssikring, som helst skulle holde lige så længe, som den mur Bodil rev ned. Den blev lavet i 1934. Det kan vi nok ikke få garanti på, men vi laver det endnu bedre og lidt højere, så der er fremtidsperspektiv i det, siger Børge Larsen, formand i Hundested Havn.

Byggeriet er anslået til fire millioner kroner. Heraf betaler Halsnæs Kommune omkring en fjerdedel, de resterende millioner finder havnen i sin egen pengekasse. Projektet er planlagt til at stå færdigt ved udgangen af august.

- Vi skulle gerne være færdig sidst i september. Så er det også helt færdigt, og vi kan bruge molen, som den skal bruges, siger Børge Larsen og afslører, at projektet indeholder meget mere end "bare store sten".

Byggeriet åbner op for, at havnens brugere og gæster får bedre udsyn over hele fjordmundingen. Samtidig vil en række platforme blive bygget på selve molen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188