23948sdkhjf

DSV opjusterer forventningerne

Især Air & Sea bidrager til positivt resultat for første halvår
Transportgiganten DSV har i dag udsendt regnskabstal for første halvår, hvor de opjusterer forventningerne til 2015.

- Vi har i andet kvartal af 2015 fortsat de positive takter med vækst i både sendinger og indtjening på alle vores forretningsområder, siger administrerende direktør Jens Bjørn Andersen.

Forventningen til resultatet af primær drift før særlige poster får et løft til et spænd fra 2,85 til 3 mia kr., hvilket er en stigning på 100-150 mio. kr. Bruttofortjenesten i første halvår af 2015 ligger 8,7 % over tilsvarende periode sidste år, mens nettoomsætningen tegner sig 1,9 mia. højere i 2015 indtil videre.

Såvel nettoomsætning som bruttofortjenesten er især gunstigt påvirket af stigende transportmængder. Her har man i Road og Air & Sea formået at håndtere en større volumen, uden at omkostningerne er steget, samtidig med at de højere valutakurser på især US dollars har været med til at trække i den positive retning. Og det selvom det faktiske salg er faldet med 3,9 pct., når man måler på organisk basis, hvilket dækker over et ratefald, blandt andet på grund af lavere brændstofpriser.

Med det i mente er det måske ikke overraskende på sø- og lufttransport, hvor den store gevinst hentes, fortæller direktøren:

- Vores Air & Sea division udmærker sig med imponerende 26 % vækst i indtjeningen, og efter et solidt første halvår opjusterer vi nu forventningerne til resultatet for 2015.

DSV oplyser desuden, at der iværksættes et aktietilbagekøbsprogram på 600 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297