23948sdkhjf

Regeringen vil sænke færgetakster

Venstre bekræfter, at de vil sænke taksterne på færgefarten til 31 danske øer
Udmeldingen sker som reaktion på en række ø-borgmestre, der ønsker handling bag partiets udspil fra før valget. Danmarks Rederiforening glæder sig over, at regeringen anerkender færgefartens betydning, hvilket man vurderer, vil komme både erhvervsliv og beboere på øerne til gavn.

Allerede med vækstpakken fra 2014 var der politisk enighed om at tilgodese færgetrafikken til de danske øer. Det resulterede i en sænkning af prisen for at fragte gods til 31 danske øer. Politisk identificerede man også et behov for yderligere handling i forhold til at sikre billigere billetter, hvor målet var at give billigere overfart for danskerne.

Borgmestrene på Fanø, Læsø, Samsø og Ærø efterlyste for nylig et udspil, og nu bekræfter Venstre, at man vil sænke taksterne. Det gjorde finansordfører Jacob Jensen overfor DR med den begrundelse, at lavere færgetakster er højt oppe på dagsordenen, for de er også en del af udkantsproblematikken.

- Det er noget, vi arbejder på. Hvor stort og hvornår, det kan jeg ikke sige noget om. Men det er klart noget af det, der skal kigges på i forbindelse med finanslovsarbejdet, siger Jacob Jensen til DR.

- Det er godt, at Venstre nu slår fast, at man i tråd med den afgåede SR-regering vil sænke prisen på færgebilletter til en række af de danske øer. Det var også en del af Venstres eget udspil om landdistrikter før valget, og på den måde tilgodeser man væksten på øerne. Dermed er der en god sammenhæng mellem midlet og det politiske mål om at skabe økonomisk vækst i hele Danmark, siger Jakob Ullegård, direktør i Danmarks Rederiforening med ansvar for færger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236