23948sdkhjf

- Vi vognmænd har sovet i timen

Hos Viggo Petersen Eftf. mener administrerende direktør Kristian Skov Petersen, at branchen har sovet i timen
Transportvirksomheden Viggo Petersen Eftf. har siden begyndelsen af året kunnet mærke, at det bliver vanskeligere at skaffe kvalificerede chauffører, skriver finans.dk.

Det skyldes ifølge adm. direktør Kristian Skov Petersen, at branchen har svigtet, men også, at transportkunderne har trykket priserne.

- Vi vognmænd har sovet i timen. Man skulle have brugt krisen til at efteruddanne chauffører, for det, der sker lige nu, er, at folk har fundet noget andet at lave, siger adm. direktør Kristian Skov Petersen.

Viggo Petersen Eftf. er en del af sammenslutningen Danske Fragtmænd og har desuden et vikarbureau, som lejer chauffører ud til blandt andre kranfirmaer. Ligesom i 2007, da økonomien buldrede derudaf, oplever direktøren nu, at der er stigende rift om medarbejderne.

- Nogen går i panik, fordi de ikke kan finde arbejdskraft, og så lover de guld og grønne skove. Det begynder vi at mærke nu, siger Kristian Skov Petersen.

Han mener, at manglen på chauffører skyldes, at der er blevet uddannet for få chauffører siden krisen, og at kravene til uddannelse er steget.

- Før kunne vi ringe til en Falck-redder eller tømrer, når han ikke havde så meget at lave. Så kunne han køre lidt lastbil. Det eksisterer ikke længere, for det kræver en masse uddannelse og certifikater, siger Kristian Skov Petersen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203