23948sdkhjf

Fem kæmper om forsvarsleverance

Fem lastbilproducenter nu blevet prækvalificerede i konkurrencen om at levere lastbiler for flere milliarder til det danske forsvar
Iveco Magirus AG, Mercedes-Benz Danmark A/S, Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH, Oshkosh Defense, LLC og Scania Danmark A/S. Det er de fem lastbilproducenter, der er blevet kvalificerede til at levere lastbiler til det danske forsvar.

De er alle kendte navne fra den civile lastvognsverden, samt amerikanske Oshkosh, der laver militære køretøjer i alle afskygninger. Mens de andre modificerer civile lastbiler til militære formål, så er Oshkosh’s køretøjer helt fra bunden lavet som pansrede køretøjer. Volvo-Renault er imod forventningerne ikke at finde på listen.

Der skal indkøbes et sted mellem 700 og 900 lastbiler fordelt på 400 – 500 terrængående lastbiler og 300 – 400 almindelige lastbiler. De skal indkøbes på en 7-årig rammekontrakt til en samlet værdi af mellem 1,5 og 2,0 mia. kroner.

Udbudet startede med at interesserede producenter senest 13. februar skulle svare på den request for information, som Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) udsendte. Herefter skulle styrelsen medio marts have prækvalificeret en række producenter, som så ville få mulighed for at komme med mere detaljerede bud på hvad de kunne tilbyde. Styrelsen var dog ikke tilfreds med nøjagtigheden af de oplysninger, som man modtog fra producenterne. I stedet for at stille supplerende spørgsmål, valgte FMI i marts at starte forfra med en ny prækvalifikationsproces.

Først når FMI er klar med den endelige indstilling, kommer politikerne indover, i det de i forligskredsen er dem, der træffer den endelige beslutning. Men sagen er blevet syltet henover sommeren, og nu kan FMI med et halvt års forsinkelse gå videre. En afgørelse forventes at tage omkring et år.

Kilde: nytkampfly.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078