23948sdkhjf

15 millioner til elbiler og gas i transport

Energistyrelsen indkalder ansøgninger til sidste runde af energiaftalepuljerne til partnerskaber for el og gas til transport og projekter under forsøgsordningen for el- og plug-in hybridbiler.
Når transportsektoren skal omstilles til fossilfri energi, vil el og biogas med stor sandsynlighed være nogle af de primære drivmidler, der skal erstatte diesel og benzin.

Derfor uddeler Energistyrelsen nu sidste runde af puljerne, som skal fremme udbredelsen af elbiler og biogas i tunge køretøjer. Energistyrelsen støtter partnerskaber og projekter, der står for køb af køretøjer og infrastruktur, der fremmer anvendelsen af de alternative drivmidler.

Der fordeles i denne runde knap 10 mio. kr. til fremme af biogas i tung transport og omkring 5 mio. kr. til udbredelsen af elbiler.

Nye elbiler & biogas
Der lægges i elbilpartnerskaberne stor vægt på, hvor stor effekt projektet opnår i form af antal nye el- og plug-in hybridbiler på gaden. For gaspartnerskaberne lægges der bl.a. stor vægt på projektets potentiale for at øge anvendelse af biogas.

Der er fokus på, at få flere nye elbiler og plug-in hybridbiler i kommuner, virksom­heder mv., ligesom der lægges vægt på erfaringsopsamling og formidling af aktuel viden.

Udover personbiler, kan puljerne til el også støtte eldrevne vare- og lastbiler samt elbusser.

Ansøgninger til puljerne sendes i både trykt og digital form til Energistyrelsen med frist den 9. november 2015.

Energistyrelsen forventer at udsende tilsagn til ansøgere primo december 2015.

Baggrund
Forsøgsordningen for elbiler har baggrund i energiaftalen fra 2008, og blev forlænget med 15 mio. kr. i energiaftalen fra 2012, hvor ordningen også blev udvidet til at omfatte forsøg med plug-in hybridbiler.

Desuden blev der i energiaftalen fra 2012 afsat i alt 70 mio. i 2013-15 til gennemførelse af partnerskaber for el, gas og brint til transport i perioden. Støtten gives til offentlige og private aktører, der går sammen om at etablere strategiske partnerskaber, der fremmer udbredelse af de alternative drivmidler.

Støtten er fordelt med 40 mio. kr. til el, 20 mio. kr. til gas i tung transport og 10 mio. kr. til brint. Midlerne til brint er udmøntet, og sidste ansøgningsrunde for el og gas, udmøntes inden årets udgang.

Ansøgningsmaterialet og mere information om partnerskabspuljerne og forsøgsordningen kan findes på Energistyrelsens hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.205