23948sdkhjf

Venstre: Lille chance for at redde elbiler

Afgiftsfritagelsen for elbiler ser ikke ud til at få lov til at fortsætte efter nytår, hvilket, ifølge elbilbranchen, stort set vil kvæle markedet
Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, vurderer at eafgiftsfritagelsen på elbiler ikke vil fortsætte efter udløbet til nytår.

- Umiddelbart har vi ikke råd til at fortsætte med afgiftsfritagelsen. Det koster 450 mio. kr. om året, og der er 3 mia. kr. mindre i kassen, end vi havde regnet med, siger skatteordføreren med henvisning til det kasseeftersyn, som Venstre-regeringen offentliggjorde i sidste uge, som viste, at der er færre penge at gøre godt med i 2016 end hidtil antaget.

- Jeg har i hvert fald ikke tænkt mig at kæmpe for det, siger Louise Schack Elholm til Børsen.

Ifølge Dansk Energi er det helt afgørende for elbilmarkedet, at regeringen forlænger afgiftsfritagelsen for elbiler.

- Politikerne skal være klar over, at hvis man ikke har nogle troværdige langsigtede strategier, man vil stå ved, så noterer investorerne sig det. Hvis man dræber elbilmarkedet nu, skal man ikke forvente, at investorerne kommer igen om tre eller fem år. Så kommer dem fra udlandet, der putter penge i det her, ikke, siger adm. direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard, der mener, at elbilernes fremtid er en vigtig del i organisationens ambitioner om at sætte mere fut under elektrificeringen i Danmark.

De fire partier i rød blok har gjort det klart, at de gerne ser afgiftsfritagelsen for elbiler forlænget. Det samme vil De Konservative og Liberal Alliance, mens Dansk Folkeparti er imod.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078