23948sdkhjf

Tips til tryghed i erhvervsområder

Ishøj erhvervsliv, Ishøj Kommune og politiet mødtes til et arrangement om at skabe større tryghed og sikkerhed i erhvervsområderne
Man kan gøre meget selv for at sikre sin virksomhed.

Det var hovedbudskabet, da Ishøj Erhvervsforening sammen med Ishøj Kommune og politiet mødtes for at sætte fokus på tryghed i Ishøjs erhvervsområder.

Dagen bød blandt andet på oplæg fra to eksperter på det kriminalpræventive område og en tryghedsvandring. Det lokale politi kunne desuden fortælle, at den samlede kriminalitetsrate rent faktisk er stærkt dalende i Ishøj.

Flere af de fremmødte erhvervsdrivende havde oplevet indbrud og anden form for kriminalitet - for eksempel formand for erhvervsforeningen, Lars Mouritsen, adm. direktør hos Thurah Transport A/S:

- For mit eget vedkommende har det været tyveri af brændstof og brændstofkort. Det er grundtanken i Ishøj Erhvervsforening, at vi sammen står stærkere. Derfor har vi både inviteret erhvervsdrivende, kommunen og politiet til at deltage i det her arrangement. Vi håber, det kan tjene til inspiration til at agere på en ny måde, lige meget om man til daglig arbejder med at bekæmpe kriminalitet, udarbejder lokalplaner eller bare ønsker at sikre sin virksomhed og ansatte.

Tryghedsvandring - en øjenåbner

Christian Østergaard, leder af den kriminalpræventive afdeling i Syd- og Sønderjyllands Politi, delte ud af de gode erfaringer med såkaldte 'tryghedsvandringer', man har gjort sig i Padborg Transportcenter.

En tryghedsvandring er med andre ord en gennemgang af området, hvor man noterer sig detaljer i omgivelserne, som kan være med til at gøre forskellen mellem tryghed og utryghed. For eksempel var manglende renhold og vedligeholdelse, umotiveret parkering af personbiler, men også god belysning og adgangsforhold nogle af de ting, man kan notere sig.

Uplejede områder og manglende vedligehold bidrager til utrygheden og sender et signal til potentielle kriminelle om, at her er der ikke nogen, der holder øje og tager ansvar. Høje mure eller tæt bevoksning kan forhindre den sociale kontrol, forbipasserende ellers udfører og give potentielle indbrudstyve ’arbejdsro’.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094