23948sdkhjf

Chauffør bakkede en kilometer på motorvej

Udenlandsk chauffør skabte panik på motorvejen, da han bakkede en kilometer for at slippe for kontrol
En tyrkisk lastbilchauffør skabte tirsdag i sidste uge kaos på den Sønderjyske Motorvej i forbindelse med, at Tungvognscenter Syd afholdt kontrol ved rasteplads Oksekær ved Padborg.

Chaufføren havde tilsyneladende ikke lyst til at tale med politiet, og valgte at køre ind i nødsporet, da han så den opsatte skiltevogn som varslede kontrollen. Han begyndte herefter at bakke mod færdselsretningen, hvilket fik adskillige borgere til at ringe til politiet.

En motorcykelbetjent blev sendt ud efter lastbilen, som nåede at bakke over en kilometer, inden han blev bragt til standsning. Han blev efterfølgende eskorteret til kontrolpladsen.

Det viste sig, at chaufføren havde indtil flere gode grunde til ikke at ville tale med politiet. Ved en undersøgelse af lastbilen fandt Tungvognscenter Syd en magnet monteret på lastbilen, således at både kontrolapparat og hastighedsbegrænser var sat ud af drift.

Chaufføren, som var selvkørende vognmand, måtte betale 61.000 kr. i sikkerhedsstillelse for overtrædelse af færdselsloven, køre –og hviletidsbestemmelserne og godsloven, inden han dagen efter kunne køre fra stedet igen.

Sagen skal endeligt afgøres af retten i Sønderborg, hvor chaufføren formentlig kan se frem til en længere førerretsfrakendelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188