23948sdkhjf

90.000 danske person- og varebiler omfattet af snyd

VW Danmark oplyser, at der findes snydesoftware i danske biler fra mærkerne VW, Audi, Skoda og Seat
VW Danmark oplyser nu, at der i Danmark er cirka 90.000 dieselbiler som koncernen erkender bevidst er blevet udstyret med software som nedbringer udslippet af sundhedsskadelige stoffer, når bilen testes.

- Det er et stort antal biler som kører rundt i Danmark, der er omfattet af VW’s snyd. Det er vigtigt, at alle fakta kommer på bordet, og vi afventer nu yderligere informationer fra VW og de tyske myndigheder om hvilke tiltag koncernen vil sætte i værk for at rette op på situationen, siger Keld Ludvigsen, vicedirektør i Trafik- og Byggestyrelsen.

Mandag meldte Transportminister Hans Chr. Schmidt ud, at der nedsættes en task force bestående af embedsmænd fra de berørte ministerier. Sammen skal de sikre fælles fodslag overfor blandt andet de tyske myndigheder, bilfabrikkerne, forbrugerne og andre interessenter i sagen.

Trafik- og Byggestyrelsen rettede torsdag i sidste uge henvendelse til Tysklands typegodkendelsesmyndighed, Kraftfahrt Bundesamt KBA, for at få yderligere informationer. Styrelsen afventer endnu nærmere oplysninger om, hvilke tiltag og restriktioner KBA planlægger. Det er dog i løbet at weekenden kommet frem, at den tyske transportminister har udbedt sig en plan fra VW om, hvordan koncernen vil møde de nationale miljøkrav. Planen forventes klar om godt en uges tid.

EU-kommissionen har bedt medlemslande sikre, at alle biler lever op til EU-grænserne for emissionsværdier. Transport- og Byggestyrelsen er ved at få specificeret præcist, hvilke undersøgelser det er der bedes om, idet udgangspunktet må være, at det er de myndigheder, der har givet typegodkendelsen til bilerne, som skal forestå disse undersøgelser.

Sagen begyndte den 18. september da det kom frem, at VW har installeret software i millioner af biler som snyder miljøkontrollen og som giver et fejlagtigt billede af udslippet af sundhedsskadelige stoffer.

VW Danmark har frigivet nedenstående tal:

Mærke Andel Antal
Volkswagen 58% 52738
Audi 16% 14548
Skoda 18% 16367
Seat 8% 7274
I alt 100% 90927

De nævnte biler i tabellen er udstyret med en EU5 godkendt Turbo-diesel motor på 1.2, 1.6 eller 2.0 liter motorvolumen. Bilerne er fra modelår 2009 og frem til 2015. Fordelingen mellem mærker er ikke oplyst fra Volkswagen AG, men VW Danmark har via registreringsdata tilnærmet sig fordelingen fremført i tabellen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125