23948sdkhjf

Transportforbund vil presse EU på social dumping

3F Transport og 230 andre europæiske transportforbund vil presse EU ind i kampen for fair transport, skarpere regler og bedre kontrol
Chauffører fra Østeuropa, der er ofre for snyd og social dumping. Grænseløse luftfartsselskaber, der tørrer regningen for billig transport af på de ansatte. Søfolk, der bliver snydt på rustne skibe i Europas havne.

Det er tre af de vigtigste grunde til, at 3F Transport og 230 andre europæiske transportforbund med initiativet "Fair Transport Europe" nu vil presse EU ind i kampen for fair transport, skarpere regler og bedre kontrol, der skal stoppe snyd og social dumping. Det skriver Fagbladet 3F.

Et af midlerne er en stribe konkrete forslag. Et andet er en europæisk underskriftsindsamling for fair transport, der skal få en million EU-borgere til at skrive under.

Underskriftsindsamlingen er netop startet. Den er en del af EU's regler, der skal sikre mere direkte politisk indflydelse til Europas borgere. Hvis en gruppe borgere i EU kan danne et borgerinitiativ og samle mindst en million underskrifter for konkrete forslag til nye EU-regler, skal EU-kommissionen lytte til forslagene. For eksempel ved at lave ny EU-lovgivning.

Jan Villadsen, der er formand for 3F Transport, har sammen med Lars Lindgren, der er formand for Svensk Transport, været med til at stifte borgerinitiativet Fair Transport Europe.

- Vi har fået fagforeningsfolk og transportarbejdere fra de andre EU-lande med på konkrete forslag til nye EU-regler, der kan sikre mere fair transport og mindre snyd og social dumping. Næste mål er én million underskrifter, så vi er stærkt bakket op i dialogen og diskussionerne med EU, siger Jan Villadsen til Fagbladet 3F.

230 transportforbund fra samtlige EU-lande bakker, via Europæisk Transportarbejder Forbund, ETF, op om initiativet. Med økonomisk bistand og forstærket politisk indsats over for EU's politikere og embedsværk og med lokale kampagner.

3F Transport gør opmærksom på, at regeringerne i Danmark og Sverige har skærpet kontrol og lovgivning mod social dumping.

- Men meget af det fusk, der foregår, har rod i EU's regler og i spekulation i ansættelser over grænser. Det haster med ændringer, og jeg opfordrer både medlemmer af 3F og alle andre til at skrive under for fair transport i Europa, siger Jan Villadsen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125