23948sdkhjf

Danske Havne: Glem ikke fiskeriet

Finanslovsforslag: Danske Havne beklager, at der ikke er penge til mere infrastruktur, men ønsker at fiskeriet ikke skal glemmes.
14 procent af den danske fødevareeksport er fisk og landes i erhvervshavnene. Fiskeriet er en styrkeposition for Danmark. Derfor opfordrer foreningen Danske Havne til, at fiskeriet medtænkes i det udspil til fødevare- og landbrugsinitiativer, der varsles med i finanslovsforslaget, og som præsenteres i løbet af efteråret.

Ellers beklager Danske Havnes direktør Gitte Lillelund Bech, at der ikke råderum til nye infrastrukturinitiativer frem til 2017.

- Til gengæld lover finanslovsforslaget bedre muligheder for at drive virksomhed. Det bør komme erhvervshavnene til gode. Havne er jo med til at skabe job og vækst i hele Danmark. Derfor er finanslovsforslagets oplæg til liberalisering af planloven meget velkomment, siger direktøren.

- Netop havnene oplever stor interesse fra virksomheder om arealer på eller nær havnene. Men strandbeskyttelseslinjer, klitfredning, kystbeskyttelse, Ramsar- og Natura2000 områder kræver så omfattende dokumentation og sagsbehandlingstid, at selv små udvidelser op til havnearealer virker uoverstigelige for virksomheder.

- Når virksomhederne har skaffet kapital til investeringer, må de ofte vente 2-3 år med sagsbehandling før aktiviteterne kan sættes i gang. Det dræber mange ellers gode projekter, advarer Gitte Lillelund Bech..

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141