23948sdkhjf

BMS investerer 60 mio. kroner i nye kraner

Kranfirmaet køber 13 nye lastbillifte og vil være Europas største på området
Danmarks største kranfirma, BMS A/S med hovedsæde i Aalborg, lægger nu 60 mio. kroner på bordet og investerer i 13 store og topmoderne lastbilkraner.

Ordren er den hidtil største fra kranfirmaet, og kontrakten med verdens største producent af lastbilkraner, den østrigsk-tyske kranproducent Palfinger AG, er udformet så leveringen af specialkøretøjerne sker enkeltvis og løbende de kommende 12 måneder.

Ifølge divisionsdirektør for lastbillifte hos BMS Ib Steffensen skal nyindkøbene understøtte udmøntningen af BMS’ vision og nyligt internationalt lancerede E-24-koncept – der garanterer maximum 24 timers responstid over for enhver kunde uanset hvor i Europa. Foreløbig gælder garantien alene Tyskland, England, Skandinavien og Benelux, men den vil med tiden gradvist blive udvidet med stadig flere lande.

Kort varsel

De 13 kæmpestore køretøjer planlægges derfor at skulle kunne operere med kort varsel fra strategisk placerede BMS-centre centralt placeret i udlandet, i første omgang Tyskland, England, Norge og Sverige, hvor BMS har oprettet underafdelinger.

De forskellige køretøjer kan operere i 55 til 103 meters højde – og løse opgaver indenfor blandt andet olieplatformsarbejde, vindmøllerejsning og telesektoren.

BMS råder i forvejen over 25 lastbillifte med en arbejdshøjde for de fire største helt op til 103 meter.

- Men forskellige opgaver kræver forskellige lastbillifte, for at pris og kvalitet for slutkunden hænger sammen. En af fordelene ved at vælge de lidt mindre modeller, når den konkrete opgaven er til det, er, at de fleste af de nye køretøjer, som vi anskaffer ikke kræver specialtilladelse at køre gennem byerne, som ellers kan tage uger at få, siger Ib Steffensen om anskaffelserne, der udvider BMS’ kapacitet, der i forvejen udgjorde Europas største og variationsmæssigt bredeste program, med 50 pct.

Tro på fremtiden

For Palfinger er der også tale om den hidtil største ordre, producenten har modtaget.

- Samtidig viser den optimistiske forventning, som BMS med anskaffelserne også signalerer, en tro på, at Europa er godt på vej ud af krisen, siger Palfinger Platforms adm. direktør i Krefeld Christian Eiring i en kommentar til den historiske handel.

De 13 køretøjer leveres i øvrigt igennem Danilift A/S i Farsø, som er forhandler for Palfinger Platforms i Danmark og Sverige.

BMS-koncernens samlede virksomhed har oplevet solid fremgang de seneste år og beskæftiger i dag over 650 medarbejdere og godt 400 køretøjer i alle størrelser.

Koncernen omsatte i 2014 for cirka en milliard kroner med et overskud efter skat på 105 mio kroner.

Kranerne
Der er tale om 13 lastbillifte på Scanias-chassiser P410 8x2*6 med tre styrende akser og fuld luftaffjedring.
Dieselmotorerne er 410 hk, tredje generation Euro 6 – byggende på SCR-teknologi, der sikrer et ultralavt brændstofsforbrug, og en reduceret Co2udledning.
Samtidig har køretøjerne stor manøvredygtighed på grund af deres lille venderadius.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422