23948sdkhjf

Selvkørende lastbil ruller ud i Tyskland

Fredag rullede den første selvkørende lastbil ud på den tyske motorvej A8, som en del af en forsøgsordning med selvkørende køretøjer
Da Daimler fredag rullede den første serieproducerede ”selvkørende” lastbil ud på den tyske motorvej A8, var og er det et klart signal om, at det er nye tider for transport- og logistiksektoren.

Der har været en stor hype i medierne omkring selvkørende lastbiler siden Daimler i foråret fik tilladelse til, at chaufføren kunne slippe rattet på vejene i Nevada i USA – og nu testes den på europæisk vej.

- Transportbranchen ser ind i en virkelighed, der er i hastig forandring. Udviklingen overhaler os bogstaveligt talt inden om. At der nu kører selvkørende lastbiler på de tyske motorveje er en revolution af transportbranchen i sig selv og det vil på sigt få stor betydning for den måde, vi tænker transport og logistik, siger Poul Bruun, innovationsdirektør i ILT – Innovationscenter for logistik og transport.

Han understreger, at fremsynede virksomheder som Google, Tesla, Audi, Volvo, Scania m.fl. allerede arbejder på at opruste udviklingen af teknologier og systemer, der gør person- og lastbiler mere og mere uafhængige af føreren. Og det er ifølge Poul Bruun, netop de store spillere i markedet, der vil spille en vigtig rolle i udviklingen i transport- og logistiksektoren.

- Vi ser meget store potentialer i de teknologier man arbejder med nu. Det er for eksempel chaufførstøttesystemer og teknologier, der overtager styringen fra føreren. Det vil bidrage til sikkerheden på vejene og forhindre trafikuheld, føre til bedre udnyttelse af vejene og ikke mindst reducere miljøbelastningerne. Endelig vil transportvirksomhederne få et langt mere effektivt produktionsapparat – og vil kunne effektivisere deres transporter og samtidig reducere deres omkostninger, siger Poul Bruun.

ILT tager løbende rundt i Danmark og rådgiver virksomheder og holder oplæg om fremtidens logistik og transportsektor.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219